Mitrović ima jasan cilj pred utakmicu sa Luksemburgom: Favoriti smo, idemo tamo po tri boda

04.10.2021. | 14:07

Na izvanredne igre u reprezentativnom dresu i oboren rekord po broju pogodaka za reprezentaciju nadovezale su se odlične igre Aleksandra Mitrovića u dresu Fulama, te sjajni golgeter oktobarske izazove “Orlova” dočekuje u odličnoj forimi.

Motivisan da sa saigračima nastavi potjeru za Portugalijom, centarfor je uoči gostovanja Luksemburgu 9. oktobra istakao pobjedničke ambicije.

“Luksemburg je primjer da nema lakih protivnika. Ukoliko se ne uđe potpuno koncentrisano i sa sto posto mogućnosti mogu da nam naprave problem. Imaju kvalitetne pojedince, ali smo favoriti po svim osnovama. Sve to je na papiru i ne znači ništa ako ne odigramo kako treba. Pokazali su da mogu da budu nezgodna reprezentacija ako joj se ostavi prostor. Idemo tamo po tri boda. Poštujemo protivnika, ali smo favoriti i tako ćemo da se ponašamo”, kazao je napadač.

Remi sa Irskom (1:1) pokvario je planove Srbije, ali “Orlovi” još drže sudbinu u svojim rukama.

“Odigrali smo veoma dobro protiv Iraca. Sve je izgledalo kako treba osim krajnjeg rezultata. Otkad je došao novi selektor ostvarili smo dosta dobrih rezultata, mi se pitamo protiv koga god igramo i publika može uvijek da očekuje ofanzivu. Nedostajalo je možda malo sreće da postignemo drugi gol, ali to je fudbal. Nekada se dešavaju čidne stvari, koje se ne događaju često. Ipak, protiv kvalitetnog rivala smo pokazali dobro izdanje. Nadam se da ćemo u naredne dvije utakmice da budemo jednako dobri, a da će rezultat biti bolji. Kad je loša realizacija protiv Irske u pitanju, možda samo nije bio moj dan. Nekad lopta jednostavno neće u gol, pa makar i rukom da probaš da je uguraš. Protiv Portugalije smo imali malo sreće, što nam se vratilo u Dablinu”, dodao je Mitrović.

Ukoliko žele da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo u Kataru, Orlovi će gotovo morati da savladaju Luksemburg, Aerbejdžan, ali i Portugaliju u posljednjem meču grupne faze, a upravo duel u Lisabonu već sad privlači najviše pažnje.

“Ima još dosta do Lisabona, još mnogo utakmica očekuje i nas i Portugaliju. Potrebno je prije svega da pobijedimo Luksemburg i Azerbejdžan i da idemo u goste sa ciljem da damo sve od sebe. Uz malo sreće možemo da postignemo uspjeh. U Beogradu smo pokazali da može da se igra sa njima. Za utakmice kava nas očekuje u Portugaliji ne treba poseban motiv”, zaključio je napadač Srbije.