Misteriozni meč: Košarkaši Srbije savladali selekciju BiH u Beogradu

02.08.2023. | 15:13

Košarkaši Srbije sinoć su u Beogradu odigrali zatvoreni meč protiv Bosne i Hercegovine, a u početku nije bilo poznato kako je završen susret.

Ipak, očekivano su se pojavile informacije sa tog susreta. Naprije su se pojavile informacije da nisu nastupili baš svi igrači koji se nalaze na spiskovima dvije reprezentacije, a sada je poznat i ishod meča.

Košarkaši Srbije su savladali BiH sa osam poena prednosti, saznaje Nova.rs.

Za sada je to jedina informacija koja je poznata o samom ishodu susreta.

Nema nikakvog izvještaja, nema statistike, nema fotografija, sve je pod velom tajni.

Obično se dešavalo da i u takvim situacijama jedna reprezentacija odluči da objavi rezultat, ali se od toga (za sada) odustalo. Otud je ova misterioznost učinila da se interesovanje za reprezentaciju dodatno probudi.

Svetislav Pešić, selektor Srbije, je znao tokom godina da često ima baš ovakav početak priprema kako bi se sam upoznao u kakvoj se formi nalaze igrači i kako bi sa njima radio prije nego što se predstave javnosti.

Ovaj duel je za obje selekcije poslužio za kao dobra provjera.

Srbija se priprema za Svjetsko prvenstvo gdje će igrati protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Izabranike Adisa Bećiragića, sa druge strane, očekuje pretkvalifikacioni turnir za Olimpijadu.

Podsjećamo, pretkvalifikacije za Olimpijske igre bh. košarkaši počinju u grupi 13. augusta utakmicom protiv Portugala, dan poslije Zmajevi igraju s Poljskom, a 16. augusta s Mađarskom.

Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice.

Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija).

U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira.