Mirotića pitali da li se kaje zbog odluke koju je donio prošlog ljeta: “Apsolutno ne”

31.03.2024. | 12:06

Nikola Mirotić, košarkaš Olimpije, izjavio je da se ne kaje što je letos izabrao da u Milanu nastavi karijeru.

Poslije Barselone, pominjao se dolazak u Srbiju. Bliže je bio Partizanu u duelu “večitih”, ali je poslije velikog preokreta završio u Italiji.

Sa Olimpijom se nalazi na diobi desetog mjesta i baš će se, između ostalih, protiv crno-bijelih boriti za mjesto koje vodi u plej-in.

“Da li se kajem? Apsolutno ne! Nisam osoba koja se kaje. Uvek pokušavam da budem pozitivan i da iskoristim ono najbolje što mi život pruža. Veoma sam srećan što imam ovaj posao i što sam u timu kao što je moj. Srećan sam jer mi je Bog dao šansu da igram košarku koju toliko volim, tako da se ne kajem”, rekao je Mirotić.

Uporedio je “Manekene” sa njegovim bivšim timom iz Katalonije.

“Oba tima imaju sjajnu organizaciju i sjajan stručni štab. U Barseloni sam imao Šarunasa Jasikevičijusa, ovde imam Etorea Mesinu, jednog od najboljih u Evroligi. Tako da uprkos svojim godinama nastavljam da učim i da napredujem svake sezone. Tako da postoji mnogo toga pozitivnog u ovoj organizaciji”, zaključio je Mirotić.

Iskusni košarkaš je jedan od najboljih poentera u Evroligi i ove sezone sa 17,2 u prosjeku.

Njegovom timu predstoje dueli sa Virtusom i Makabijem u kom imaju imperativ pobjede, ali će i druge ekipe svojim rezultatima morati da im pomognu.

Oznake: Nikola Mirotić