Mirotić im poklonio kuću, oni njemu ikonu: Ovako je as Barselone dočekan u Beogradu

23.01.2021. | 14:02

Košarkaš Barselone Nikola Mitorić je veliki vjernik i humanitarac. Svojevremeno je učestvovao u gradnji kuće za porodicu Kojović, u akciji koju je pokrenula humanitarna organizacija ”Srbi za Srbe”. Sinoć, pred utakmicu sa Crvenom zvezdom, nagrađen je za to djelo.

Crvena zvezda, humanitarna organizacija i porodica Kojović darivali su španskog košarkaša porijeklom iz Crne Gore. Između ostalog, Mirotić je dobio na poklon ikonu krsne slave porodice Kojović.

Veliki košarkaš, ali i veliki čovjek je prije nešto više od godinu dana sa svojom porodicom donirao 30.000 evra, a humanitarna organizacija je taj novac uložila u izgradnju kuće. Porodica Kojović broji sedam članova, a živi u selu Trešnjevica u opštini Sjenica.

Svoju zahvalost za veliki ljudski gest Kojovići su pokazali i sinoć, kada je Mirotiću uručena ikona njihove krsne slave Cveti, a košarkaš Barselone je dar poljubio.

”Hvala Nikola, neka te ikona moje krsne slave Cveti i dragi Bog čuvaju. Hvala dragi moji prijatelji iz humanitarne organizacije ‘Srbi za Srbe’. Samo dobro od Boga vam želim”, glasila je poruka porodice Kojović na Instagramu.

Nikola Mirotić je poznat po svojim humanitarnim akcijama o kojima rijetko priča, često pomaže ugrožene, a tokom litija u Crnoj Gori je pokazao i da je veliki vjernik. Jednom prilikom se našao na čelu kolone i predvodio je pravoslavne vjernike koji su hodali zbog pokušaja izglasavanja zakona o vjeroispovijesti, prenosi Mondo.ba.