Minimalna pobjeda Sarajeva na domaćem terenu

03.04.2021. | 19:19

U derbiju 24. kola Premijer lige BiH Sarajevo je na svom stadionu savladalo Široki Brijeg rezultatom 1:0 i ponovo se odlijepilo na plus osam bodova.

Prema očekivanjima, viđen je tvrd meč, nije bilo mnogo šansi, mada je bolje i izglednije za postizanje pogotka imao domaći tim, a jednu dobru priliku je imao i Široki, kada je Dušan Hodžić izbacio loptu u korner.

Jedini pogodak je pao već u sedmom minutu, kada je Matijas Fanimo odlično primio loptu, prevario dvojicu igrača i odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, neuhvatljivo za golmana gostiju, pa je Sarajevo povelo.

Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat, a sa ova tri boda je Sarajevo napravilo veliki korak ka osvajanju titule, jer imaju osam bodova prednosti u odnosu na Borac i Široki iako ima još mnogo da se igra do kraja, a već se vidjelo ovog proljeća da su iznenađenja itekako moguća.

Premijer liga BiH – 24. kolo:

Mladost Doboj-Kakanj-Zrinjski 1:1
Radnik-Borac 1:3
Krupa-Tuzla siti 1:1
Sloboda-Željezničar 1:0
Sarajevo-Široki Brijeg 1:0

Ponedjeljak, 5. april:

18.00 Olimpik-Velež

Sarajevo je prvo na tabeli sa 52 boda, Borac i Široki Brijeg imaju po 44, Zrinjski 42, Velež 41, Željezničar i Tuzla siti po 38, Sloboda 25, Mladost DK 23, Radnik 20, Olimpik 19 i Krupa 15 bodova.