Milvoki poveo protiv Atlante u finalu Istoka: Blijeda partija Bogdanovića VIDEO

28.06.2021. | 07:47

Košarkaši Milvokija vratili su brejk i poveli 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije protiv Atlante.

Baksi su u trećoj utakmici savladali “jastrebove” na gostovanju 113:102, uz još jednu blijedu partiju Bogdana Bogdanovića.

Srpski reprezentativac još ne uspijeva da uhvati pravi ritam zbog povrede desnog koljena, mnogo promašuje i čini se da baš njegov učinak nedostaje Atlanti da možda i prelomi seriju u svoju korist.

Bogdanović je na parketu proveo nešto više od 35 minuta i za to vrijeme postigao osam poena, dva skoka, po tri asistencije i ukradene lopte, odnosno po jednu izgubljenu i rampu.

Međutim, opet je veoma loše šutirao iz igre – pogodio je samo tri šuta iz 16 pokušaja, dok mu je učinak za tri poena 2/10.

https://www.youtube.com/watch?v=EpJN2EvwoM8

Baksi su iskoristili što Tre Јang nije imao adekvatnu pomoć saigrača i u posljednjoj četvrtini riješili pitanje pobjednika. Do tada su se Hoksi držali, ali nisu imali snage da se do kraja odupru rivalima.

Јang je bio ubjedljivo najbolji u poraženom timu sa 35 poena (12/23 iz igre, 6/14 trojke) i četiri asistencije, dok je sljedeći na listi strelaca bio Galinari sa 18.

Što se Milvokija tiče, oni pobjeđuju kada igra Kris Midlton. Tako je bilo i ovoga puta, pa je Midlton bio najefikasniji sa 38 poena, 11 uhvaćenih lopti i sedam uspješnih dodavanja. Јanis Adetokumbo dodao je 33 poena i takođe imao 11 skokova.

Četvrta utakmica igra se takođe u Atlanti, u noći između utorka i srijede.