Milojević želi pobjedu u Monaku: Za nijansu hrabrije i ofanzivnije nego u Beogradu

02.11.2022. | 20:33

Ulog je veliki, možda i najveća utakmica u mojoj trenerskoj karijeri, ali nadam se da neće ostati na tome i da ćemo pobijediti, izjavio je večeras trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević uoči utakmice protiv Monaka u Ligi Evrope.

Zvezda sutra od 18.45 gostuje Monaku u posljednjem meču H grupe i mora da pobijedi ukoliko želi da izbori “evropsko proljeće”.

“Motivisanost, spremnost i fokus, to je nešto što će presuditi. Taj jedan trenutak nas je koštao u prvom meču (Monako pobijedio 1:0) i mislim da sada moramo da budemo za nijansu hrabriji i nijansu ofanzivniji”, rekao je Milojević na konferenciji za medije u Monte Karlu.

On očekuje da Monako bude “jak na sredini terena” i navodi da je kadrovska slika u njegovoj ekipi dobra.

Na pitanje da li zna da može da uđe u istoriju, jer Zvezda nikad nije pobijedila u Francuskoj, Milojević je odgovori:

“Nisam to znao, bilo bi lijepo, ali najvažnije je da igrači budu opušteni i igraju fudbal, vjerujem da možemo da izborimo proljeće”.

Milojević je istakao da u startnih 11 ima mjesta i za Mirka Ivanića, koji je bio rezerva protiv Trabzona, i Aleksandra Kataija.

Mladi prvotimac Crvene zvezde Stefan Mitrović istakao je da je meč protiv Monaka “finale koje vodi dalje”.

“Očekujem tešku utakmicu, igramo protiv fizičke najjače ekipe u grupi, ali pokušaćemo da iskoristimo naše adute i pobijedimo”, istakao je Mitrović i dodao da bi radije da ne bude strijelac kao protiv Ferencvaroša, ali da Zvezda pobijedi.

U drugom meču grupe sastaju se Trabzon i Ferencvaroš.

Mađarski tim je već prošao dalje, a Zvezdi je za nokaut fazu Lige Evrope potrebna pobjeda, uz gol više od Trabzona, ukoliko Turci pobijede.

U protivnom, pobjeda obezbjeđuje nokaut fazu Lige konferencija.