Miljanović: Stvorili smo više šansi i realno smo trebali odnijeti tri boda

22.08.2021. | 19:31

Rudar i Borac remizirali su danas u Prijedoru (1:1) u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Aktuelni bh. prvak ni u današnjoj utakmici nije uspio da dođe do prve pobjede u novoj sezoni jer je Rudar uspio da osvoji jedan bod.

Rudar je odlično otvorio meč i poveo u 13. minuti golom Mandića, a bod banjalučkom timu donio je Uzelac u finišu prvog poluvremena.

Nakon utakmice novi trener Borca, Nemanja Miljanović, izjavio je za Arena Sport da je očekivao tri boda u današnjoj utakmici.

“Mislim da smo možda 98 minuta što se igralo bili bolja ekipa, stvorili više šansi i realno smo trebali odnijeti tri boda. Svaka čast Rudaru na igri i mislim da su zaslužili bod danas. Trenutno smo zadnji na tabeli i da bi izašli s te pozicije trebaju na bodovi”, rekao je Miljanović.

Milenković: Danas su moji momci imali divovsku bitku protiv 12 igrača

Trener Rudar Prijedora Nikica Milenković je poslije utakmice čestitao svojim igračima na osvojenom bodu kazavši kako su igrali protiv 12 igrača.

“Prvo bih pohvalio igrače jer su imali divovsku bitku protiv 12 igrača, a o 12. igraču ne volim pričati, ne volim pričati o sucima”, rekao je iskusni stručnjak za Arena Sport te nastavio:

“Borac je veliki tim i veliko ime i ne treba im sudac da pomogne. Rudar Prijedor je danas pokazao karakter i ponosan sam na njih”, dodao je on, navodi SportSport.ba.

Inače, sudija današnje utakmice bio je Velimir Drinić iz Modriče.

Rudar Prijedor je s remijem protiv Borca stigao do svog petog boda. U narednom kolu ovu ekipu čeka teško gostovanje ekipi Tuzla Cityja.