Miljanović nakon podjele bodova na Koševu: Nagrađeni smo za veliki trud i rad

12.03.2022. | 16:43

Strateg Banjalučana pohvalno je govorio o nastupu rivala u današnjem duelu na najvećem bh. stadionu.

Banjalučkom Borcu pripala je “slađa” polovina plijena poslije remija sa Sarajevom (1:1), te su crveno-plavi zadržali pet bodova prednosti ispred bordo tima u borbi za plasman na evropsku scenu.

“Loš start utakmice za nas, primili smo gol u drugom minutu. Upravo smo pričali da je najvažnije da izdržimo pritisak Sarajeva u prvih 15-20 minuta, međutim sve je krenulo naopako od samog početka. Sarajevo je danas bilo jako dobro, jako kvalitetno, agresivno, snašli su se bolje na ovom terenu. Cilj je bio da ne izgubimo, prevashodno da održimo Sarajevo na rastojanju koje imamo. Uspjeli smo da izjednačimo u drugom poluvremenu, nakon čega je utakmica bila dosta izjednačenija, ali iskreno mislim da je Sarajevo danas bila bolja ekipa i bili su bliže osvajanju tri boda. Čestitam im na dobroj utakmici, a za nas je najbitnije da smo napustili Koševo neporaženi”, istakao je strateg Borca Nemanja Miljanović u obraćanju novinarima poslije meča.

Iako je njegova ekipa napravila veliki korak ka evropskoj sceni, jasno je Miljanoviću da ništa nije riješeno.

“Sve je još uvijek otvoreno, imali smo u ovom nastavku prvenstva jako teške utakmice protiv kvalitetnih protivnika. Malo nas je stigao i umor. Igramo u srijedu i revanš Kupa protiv Tuzla sitija, imamo pozitivan rezultat i cilj je da prođemo u polufinale. Danas smo ostvarili dobar rezultat, ali sve je i dalje otvoreno, ostalo je 10 kola, tu je i Kup, tako da ništa nije riješeno. Naš krajnji cilj je Evropa, to je bitno. Ako smo u Kupu blizu polufinala jer smo dobili Tuzla siti na gostujućem terenu sa 0:1, ta nam je utakmica krucijalna. Sa druge strane, mjesto koje imamo sada na tabeli pokušaćemo da zadržimo svim snagama”, rekao je Miljanović, podvukaši da Borac nije danas imao namjeru da igra defanzivno.

“Tako se utakmica otvorila, nije da smo htjeli da se povučemo. Sarajevo je bilo dobro, snašli su se dobro na ovom terenu, imaju kvalitetne igrače koji su kontrolisali posjed lopte. Bilo je tu naravno prostora za naše kontre, jednu smo iskoristili, bilo ih je još nekoliko. Ne može se reći da mi nismo i u prvom poluvremenu imali dvije-tri šanse gdje smo mogli da postignemo gol. Utakmica se otvorila kako treba za Sarajevo, dali smo im dodatnu energiju i onda smo morali da jurimo rezultat i tražimo sebe u utakmici. Ova je, od četiri utakmice u drugom dijelu, možda i naša najlošija, ali zadovoljni smo. Negdje smo i nagrađeni za veliki trud i rad momaka koji su se žrtvovali do kraja i bili svjesni da igraju na rezultat”, zaključio je Miljanović, prenosi Mondo.