Milinović: Banjaluka i Republika Srpska na teniskoj mapi svijeta

24.08.2022. | 22:35

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović rekao je večeras da su Banjaluka i Srpska na teniskoj mapi svijeta i istakao da se na teniskom terenu usvajaju najveće ljudske vrijednosti.

“Teniski teren je mjesto gdje se rađaju i gaje veliki snovi, događaju velike emocije, gdje se živi tenis, razvija sportski duh i usvajaju najveće ljudske vrijednosti”, istakao je Milinović na večerašnjoj svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja Teniskog saveza Srpske.

Prema njegovim riječima, ono što je najvažnije je zdravlje, što je sinonim za sport, a koji je izuzetno važan za djecu u današnje, digitalno doba.

“Naš san i cilj je velika teniska dvorana i proširenje nacionalnog teniskog centra u kojem bi djeca imala najbolje uslove za trening tokom cijele godine”, rekao je Milinović i dodao da vjeruje u ispunjenje snova.

On je naglasio da je Teniski savez Srpske, koji okuplja sve teniske klubove u Republici, ponosan na 20. ATP čelendžer.

“Uspjeli smo ono što nisu mnogo veći od nas – održati kontinuitet, kvalitet i vjeru da ćemo izrasti u još bolje i veće i jesmo”, rekao je Milinović i zahvalio svima za podršku, naročito institucijama Srpske – predsjednika i Vlade Srpske.

Predsjednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović zahvalio je Teniskom savezu Republike Srpske i predsjedniku Drašku Milinoviću za odličnu saradnju koju imaju dugi niz godina u korist tenisa i razvoja mladih igrača.

“Teniski savez Srbije čini ono što je u njegovoj moći da pomogne Teniskom savezu Republike Srpske i da pruži podršku u razvoju najtalentovanijih igrača”, naveo je Petrović.

On je rekao da će Teniski savez Srbije pomoći Teniskom savezu Republike Srpske i tako što će besplatno ponuditi edukaciju trenera i sudija, te pokušati i da ovdje organizuje seminare za razvoj tenisa koji treba da popularizuje namlađu kategoriju igrača u uzrastu od sedam do deset godina.

Petrović je čestitao Teniskom savezu Republike Srpske 30 godina postojanja, poželiviši još više uspjeha i dobrih rezultata

“Svaki uspeh tenisera iz Republike Srpske doživljavamo kao uspeh tenisera iz Srbije i tu nema razlike”, naglasio je Petrović.