Milica Mandić se rasplakala nakon povratka u Srbiju: Nisam spremna za novi olimpijski ciklus

29.07.2021. | 10:27

U Beograd su se vratili srpski prvi olimpijci iz Tokija, među njima šampionka Milica Mandić, te bronzani Tijana Bogdanović i Damir Mikec.

Oni su iznijeli svoje prve utiske o Tokiju, uz dosta emocija zbog medalja.

Posebno je emotivna bila Mandićeva, koja se na ovim Igrama oprostila od takmičenja u tekvondou, uprkos pokušajima Mikeca da je ubijedi da se kvalifikuje i za Pariz 2024.

“Meni je sve toliko poznato i toliko strano. Tako sam se i osjećala na OI. Znali smo koliko smo spremni. Pritisak je uvijek bio tu, ali smi naučili da se nosimo sa njim. Nerealno mi je kada izgovorim da sam dvostruki osvajač zlata. Sada se osjećam na vrhuncu karijere. Mislila sam da neću moći više puta da ponovim ovaj uspjeh. Vrijeme je da predahnem. Nisam spremna za novi olimpijski ciklus. Tada ću imati oko 34 godine. Vrijeme je za pauzu. Trenutno ne bih mnogo razmišljala o budućnosti. Voljela bih da uživam u ovom momentu do kraja”, rekla je Mandićeva dok je suzdržavala suze.

“Za nas nema veće časti od predstavljanja Srbije na bilo kom takmičenju, ali Olimpijske igre su nešto posebno. Da li je to taj olimpijski duh. Rekla sam Damiru koliko mi je krivo što ne mogu da budem na više od dva mjesta da osjetim taj drugi dio atmosfere. Krimo mi je što nismo mogli više da pratimo jedni druge. Ali cijeli osjećaj u selu je bio izvanredan. Saznanje da je Damir osvojio medalju, nakon toga se Tića borila za bronzu, tako je sve lijepo krenuli i svima im želim da tako nastave. Čestitam i basketašima na bronzanoj medalji”.