Milan Vušurović prvo pojačanje Borca za iduću sezonu: Pokazaću čelnicima da nisu pogriješili

04.06.2021. | 09:25

Dojučerašnji prvotimac Radnika Milan Vušurović prvo je pojačanje Borca u ljetnom prelaznom roku.

Pogotkom na debiju za Bijeljince tokom utakmice protiv Banjalučana (1:0) umalo pomeo sve nade “crveno-plavih” o izlasku u Evropu. Srećom, u Borcu su taj poraz brzo preboljeli, osvojili titulu te zaigrali u finalu Kupa BiH. Pogodak Vušurovića nije zaboravljen i čelnici kluba sa Gradskog stadiona nastavili su da prate njegove igre, uspostavljen je kontakt, a sada je realizovan transfer. Ljekarski pregledi obavljeni su u Beogradu i nakon što je ustanovljeno da je crnogorski internacionalac u potpunosti zdrav, došlo je do potpisa ugovora pa je Vušurević i zvanično postao novi igrač Borca.

– Potpisali smo ugovor na jednu plus jednu godinu. Zadovoljan sam i neće biti problema da nastavimo saradnju nakon toga, naravno ukoliko budem na nivou. Što se tiče te utakmice i mog pogotka Bojanu Pavloviću, bila je to moja prva utakmica u dresu Radnika. Došao sam u Bijeljinu nekoliko dana prije toga, odradio samo dva treninga sa ekipom, zaigrao i postigao pobjedonosni pogodak. Nadam se da će ih biti i u dresu Borca i da mi navijači neće zamjeriti zbog toga – rekao je Vušurović za “Glas Srpske”.

U pitanju je fudbaler koji igra na krilnoj poziciji i to podjednako dobro na desnoj i lijevoj strani. Kaže kako je svjestan onoga šta se od njega očekuje te da je spreman da se dokaže.

– Prezadovoljan sam činjenicom da dolazim u redove šampiona i nastojaću da čelnicima Borca pokažem da nisu pogriješili. Znam da će start nove sezone biti veoma naporan jer imamo malo vremena za odmor, a onda nas očekuju velike obaveze. Međutim, mnogo je ljepše igrati evropske utakmice nego se samo pripremati za prvenstvo i to treba da nam bude vodilja. Svjestan sam da Borcu treba mnogo širi roster kako bi trener mogao da radi kvalitetne rokade pa da i neću uvijek biti u prvom planu. Uostalom, niko mi ne može garantovati, niti sam to ikada tražio da stalno igram. Najviše će zavisiti od mene samog – istakao je Vušurović.

Govoreći osvojim ambicijama, crnogorski internacionalac je rekao kako želi da se izbori za dres reprezentacije Crne Gore.

– Prošao sam sve mlađe selekcije Crne Gore i sada želim da se izborim za mjesto u A selekciji. A da bih u tome uspio, moram prvo da u borcu budem standardan i na potrebnom nivou – dodao je Vušurović.

Prvak u dvije zemlje

Novi prvotimac Borca kaže da je ponosan što je stigao u redove šampiona BiH, te da zna šta ga očekuje jer je i sam osvajao titule prvaka u dvije različite zemlje.

– Igrajući za podgoričku Budućnost bio sam prvak Crne Gore, a onda i Letonije kao prvotimac Rige. Znam kakav je to osjećaj, ali i kakve obaveze nosi sa sobom. Sada dolazim u šampiona BiH i daću sve od sebe da pomognem Borcu da prvi put osvoji duplu krunu – istakao je Vušurović.

 

 

Oznake: FK Borac, Pojačanje