Mikić: Slijedi podmlađivanje tima, očekujemo dva do tri pojačanja

22.07.2020. | 22:17

Šampion Bosne i Hercegovine, Rukometni klub Borac će pripreme za novu sezonu početi u ponedjeljak, 27.jula. Veći dio priprema planirano je da se održi u Banjaluci, dok će ekipa najvjerovatnije boraviti i sedam dana u Banji Vrućici.

Trener Mirko Mikić na okupljanju očekuje sve domaće igrače, osim Gorana Daničića koji je u Njemačkoj. Najveći problem svakako biće pronaći rivale za odigravanje kontrolnih mečeva.

-Zbog ove situacije ostali smo bez 13 mečeva. U planu su bili turniri u Trebinju i Doboju, zatim smo imali dogovorene po dvije utakmice protiv Škofja Loke, Sesveta i Zagreba. Nažalost, sve to je otkazano i moraćemo da se snalazimo i tražimo rivale. Uvodni dio priprema obavićemo u Banjaluci, zatim najvjerovatnije idemo u Banju Vrućicu kako bi se što bolje spremili za iskušenja koja nas očekuje jer nam pred start takmičenja slijedi i završnica Kupa Bosne i Hercegovine sedam dana pred start prvenstva- istakao je Mikić.

Trener Borca ističe da slijedi podmlađivanje ekipe.

-Na okupljanju očekujem sve domaće igrače osim Gorana Daničića koji je u Njemačkoj, gdje planira da riješi egzistenciju. Njemu je ponuđen korektan ugovor ali on trenutno želi da nađe posao. Otišlo nam je sedam igrača trenutno su od novajlija tu Vlado Draganić i Aleksandar Milićević tako da nam je sigurno potrebno još dva do tri pojačanja posebno zbog nastupa u EHF Evropa Kupu. Što se tiče odlazaka vidjećemo još kakva je situacija sa Vukašinom Rakocijom. Mi smo u kontaktu sa eventualnim pojačanjima i očekujem da to pitanje riješimo do starta priprema. Oni su voljni da dođu u Borac. Evidentno je da radimo na podmlađivanju, ali sigurno je da su mladi igrači ozbiljno shvatili situaciju i dosta dobro radili na sebi tokom ove pauze. Zaista mnogo očekujem od nekoliko tih dječaka godišta 1999, 2000 – istakao je trener Mikić.

Strateg Banjalučana je svjestan da je korona virus promijenio okolnosti.

-Mi smo prvi ušli u dvoranu“Borik“ nakon prvog vala virusa. To su bile vrlo rigorozne mjere, koje će vjerujem biti i sada. Biće sigurno drugačije kad počnemo sezonu, ali kako svima, tako i nama. Moraćemo se prilagoditi na ove uslove- dodao je trener.
Borac ove sezone kreće od trećeg kola u EHF Evropa ligi(bivši Čelendž kup)

-To je za nas velika stvar, krećemo u novembru i ako prođemo treće kolo, opet ćemo prezimiti u Evropi što bi svakako bilo jako lijepo- dodao je Mikić.

Brigu o kondiciji ekipe vodiće kao i dosad Nenad Rađević koji je pohvalio rad mladih igrača.

-Radili smo jun, upoznat sam sa mladim igračima i očekujem da će ekipa biti u zadovoljavajućoj formi. Dobro je što idemo u Teslić, ali moramo povesti računa o zdravstvenim elementima. Planovi su jasni, stručni štab na čelu sa Mikićem koji je pojačan sa trenerom golmana Mariom Blaževićem, napravio je jedan okvirni plan i očekujem da imamo najspremiju ekipu i klupu u Premijer ligi BiH. Možda je i bolje što ćemo kasnije krenuti sa odigravanjem utakmica jer ćemo da obavimo sva testiranja da vidimo na kojem su nivou igrači- rekao je Rađević.

 

Izvor:(SrpskaInfo)