Mikić pred prvu utakmicu finala: Da pronosimo slavu Banjaluke

31.05.2019. | 16:02

Finalna serija plej-ofa za šampiona BiH u rukometu počinje sutra, kada će Borac u dvorani studentskog kampusa, sa početkom u 19 časova, ugostiti Izviđač iz Ljubuškog.

Titulu će osvojiti ekipa koja ostvari dvije pobjede, a termini druge i eventualne treće utakmice, koje će biti igrane u Ljubuškom, su 8. i 12. jun.

– Naše ambicije su jasne, želimo duplu krunu, a da bismo do nje došli, moramo da zabilježimo jednu pobjedu i u Ljubuškom. Zajedno sa iskusnijim igračima i rukovodstvom kluba, potrudio sam se da igrači razmišljaju samo o utakmici, to je naš posao. Tu smo da zabavljamo publiku, igramo da bi navijači uživali i kako bi Borac, kao što mu i himna kaže, pronosio slavu Banjaluke. Ekipa Izviđača je u prethodna dva naša susreta sa njima, u finalu Kupa BiH, pokazala da se radi o mladom i perspektivnom timu, sa tečnim napadima. Dobro trče, konstitucijom su niži, ali s nezgodni u tranziciji. Smatram da mogu da nam naprave ogromne probleme ako ih ne shvatimo ozbiljno, a nikako ne smije da nam se ponovi finiš revanša Kupa, kada smo se opustili i od 4 dozvolili da izjednače. Kada je u pitanju prošli duel sa Gračanicom, moglo je bolje, ali smo postizali golove kad je to najpotrebnije. Bili smo nekoliko puta na ivici, imali su domaći prednost od dva do tri gola, ali je ova ekipa Borca dokazala da ima karakter – rekao je trener Borčevih rukometaša Mirko Mikić na danas održanoj konferenciji za novinare.

Najiskusniji pojedinac u taboru kluba iz Gospodske ulice, uz golmana Bojana Ljubišića, jeste Dejan Unčanin, čije prisustvo na terenu mnogo znači, pogotovo mlađim igračima.

– Na nama je da napravimo brejk ukoliko želimo da vratimo titulu u Banjaluku. Izviđač nam nije nepoznanica, u odnosu na finalni dvomeč Kupa BiH podigli su nivo igre za 20-30 procenata i biće nam potrebno mnogo fizičke i mentalne snage kako bismo došli do pobjede. Neće nam biti lako, ali mnogo je važno da pobijedimo i drugi susret dočekamo uz psihološku prednost. Ako dođe do majstorice, treba ovu ekipu Borca pobijediti dva puta u kratkom roku i to nije nimalo lako. Pokazali smo da znamo da odigramo veoma kvalitetno u Ljubuškom. Sudariće se mladost i iskustvo, mi imamo svoju mladost, vidjećemo da li Izviđač ima iskustvo – naveo je Unčanin.

 

Izvor:(borac-sport.com)