Mikić: Idemo u Ljubuški uz želju da pobijedimo

07.06.2019. | 14:14

Rukometaši Borca sutra imaju prvu od dvije meč-lopte za osvajanje šampionske titule. Izabranici Mirka Mikića, koji su u prvom okršaju finalne serije plej-ofa savladali Izviđač rezultatom 25:23 u dvorani studentskog kampusa u Banjaluci, sa “skautima” će sutra ukrstiti koplja na gostujućem terenu sa početkom u 20 časova.

Prema najavama iz Gospodske ulice, cilj je jasan – riješiti sve sutra i ne dozvoliti da dođe do majstorice, koja bi takođe bila odigrana na parketu dvorane u Ljubuškom sljedeće sedmice.

– Idemo u Ljubuški uz želju da pobijedimo. Sistem takmičenja je ove godine drugačiji, tamo moramo da trijumfujemo, odnosno da napravimo brejk kako bismo titulu vratili u Banjaluku. Svi, počev od uprave preko mene do igrača, smo uvjereni da ćemo već sutra uveče završiti sav posao. Bili bismo presrećni kad bismo to uspjeli da ostvarimo jer je sezona bila izuzetno duga, naporna i pogubna za igrače. Treninzi ovih dana ne traju duže od sat vremena, vidi se po igračima da su potrošeni jer nije lako odigrati čak 52 utakmice u sezoni. Izviđač nas je namučio tokom ove sezone, odigrali smo sa njim tri utakmice, ali još uvijek nismo poraženi i nadam se da će tako da ostane i poslije sutrašnjeg dana – poručio je trener Mirko Mikić sa danas održane konferencije za novinare.

Srednji bek Srđan Mijatović sljedeće sezone neće nositi dres aktuelnog osvajača Kupa BiH, s obzirom da se seli na Pirinejsko poluostrvo, u tabor Puente Henila, člana elitnog ranga španskog rukometa. U prvom meču bio je jedan od ključnih igrača, pogodivši u finišu za 21:19 i 23:20.

– Daćemo svoj maksimum u ovom meču jer niko ne želi da dođe do treće utakmice. Naša prednost u odnosu na njih je činjenica da smo cijele sezone igrali utakmice, dok su oni imali pauzu poslije SEHA lige. Izviđač se dizao tokom sezone, sada su na vrhuncu, ali vjerujem da smo mi iskusniji i smatram da možemo da završimo ovu sezonu kako treba – naveo je Mijatović.

 

Izvor:(borac-sport.com)