Mikić: Borac m:tel spreman dočekuje početak sezone

04.02.2020. | 14:08

Trener rukometaša Borca m:tel Mirko Mikić zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema i željno iščekuje prvu takmičarsku utakmicu u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sloge u Doboju (subota, 8. februar).

Crveno-plavi su pri kraju pripremnog dijela za nastavak sezone u Premijer ligi BiH i Kupu BiH.

“Zadovoljan sam urađenim u dosadašnjem dijelu priprema, odigrali smo četiri meča i upisala dva tijesna poraza od Zagreba, koji je redovan učesnik Lige šampiona, te upisali pobjede nad Maglajem i Bosnom iz Visokog. Vjerujem da spremni dočekujemo početak proljećnog dijela sezone”, rekao je Mikić za MONDO portal.

Prema njegovim riječima, ostaje žal što hrvatski šampion nije poražen u “Boriku” makar u jednoj utakmici s obzirom da je prvi meč dobio sa jedan, a drugi sa dva razlike.

“Posebno druga utakmica u kojoj smo vodili sa četiri pogotka, mislim da to nismo smjeli da ispustimo, ali to je sada prošlost. Pred nama su takmičarski dueli u kojima je naš cilj osvajanje titula”.

Mikić je za MONDO dodao, da već u subotu njegov tim gostuje u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv dobojske Sloge, što je uvijek nezgodno zbog tradicionalnog rivalstva sa Dobojlijama.

“Bez obzira što protiv Sloge nikad nisu lake utakmice, mi ćemo u Doboj ići da pokušamo da ostvarimo pobjedu. Vjerujem da će odluka o putniku na ‘Fajnal-for’, koji će biti igran vjerovatno na kraju prvenstva BiH, ipak da padne u revanšu u dvorani ‘Borik'”.

Mikić nije želio da govori mnogo o snazi i manama Sloge, iako je priznao da imaju tim za respekt, što su dokazali u istoj fazi takmičenjima u prethodnoj sezoni kada su Banjalučani bili uspješniji i u konačnici osvojili trofej. U Banjaluci je bilo 30:26, a u Doboju 23:23.