Mijailović se još jednom oglasio pred meč s Realom: “Pokažimo da smo gospoda, ovo je zemlja košarke”

02.05.2023. | 20:15

Predsjednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović pozvao je pristalice “crno-bijelih” na fer i sportsko navijanje na večerašnjem trećem meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige protiv Reala.

Partizan vodi 2:0 u četvrtfinalnoj seriji, koja se igra na tri pobjede. Utakmica između Partizana i Reala biće odigrana večeras od 20.30 sati u “Štark areni”.”Među igračima nema euforije kao među navijačima. Oni su veliki prefionalci i znaju koliko je velika utakmica za njih i ako prođemo na fajnal for, tu posao nije završen. Nema nam Pantera i Lesora, moraće da daju maksimum. Uz publiku koja dolazi iz cele Evrope”, rekao je Mijailović za RTS.

Partizan je u prvom meču u Madridu slavio 89:87. Drugi duel je završen trijumfom “crno-bijelih” 95:80, nakon što je utakmica minut i 40 sekundi prije kraja prekinuta poslije opšte tuče.

“Trener Željko Obradović je razgovarao sa igračima posle drugog meča u Madridu. On prvi ima komunikaciju sa igračima. Mi smo bili izazvani, nije bilo iz neke namere. Takve okolnosti ne mogu da budu iscenirane. Obradović je pričao sa svim igračima. Takve situacije nam ne trebaju. Imamo dobru organizaciju i igramo dobru košarku, zašto je kvariti? Nema potreba za tim” objasnio je Mijailović.

Disciplinski sudija Evrolige je kaznio Real i Partizan sa po 50.000 evra zbog opšte tuče i prekida druge utakmice. Suspenzija od pet utakmica izrečena je košarkašu Reala Geršonu Jabuseleu, dok je kapiten Partizana suspendovan na dva meča. Po jedan meč suspenzije dobili su Matijas Lesor iz Partizana i igrač Reala Gabrijel Dek.

“Priča se o kalulacijama. Nije sportski razmišljati o porazu, idemo na pobedu. Možemo i bez njih da pobedimo. Balša Koprivica će večeras pomoći saigračima. Verujemo u pobedu”, rekao je prvi čovek Partizana.

Partizan je organizovao gledanje prenosa utakmice na Kalemegdanu za navijače koji nisu uspjeli da dođu do karata.

“Nije bilo manipulacije oko prodaja karata, jednostavno je mali broj karata i velika potražnja, da je bilo 50.0000 karata, prodali bi. Da smo pravili na Stadionu Partizana, bilo bi raspordato. Biće oko 5.000-8.000 navijača na Kalemegdanu po mojoj proceni. Najveća hala na Balkanu je mala za grobare danas”, naveo je Mijailović.

On je na kraju još jednom pozvao na fer i sportsko navijanje.

“Pozivamo na fer i korektno navijanje. Treba da budemo gospoda, mi smo zemlja košarke”, zaključio je Mijailović.