Mijailović odgovorio Zvezdi: “Partizan ima višegodišnji ugovor sa Arenom”

03.11.2023. | 17:36

Predsjednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović je odgovorio na saopštenje Crvene zvezde u vezi korišćenja termina u Beogradskoj areni.

Mijailović je istakao da crno-bijeli imaju višegodišnji ugovor sa najvećom dvoranom u Srbiji.

“Važno je istaći da Partizan ima višegodišnji ugovor sa Arenom. Mi naše obaveze prema tom ugovoru izmirujemo na vrijeme. Ugovor je sklopljen po tržišnim pravilima i ne možemo sad da ga kršimo zbog toga što se pojavila nova zainteresovana strana, ko god to bio”, rekao je predsjednik Partizana na početku razgovora za “Sportklub”.

Crvena zvezda je ranije u petak u saopštenju rekla da je Partizan “uzurpirao Arenu”.

“Mi uspijevamo da zaradimo od prodaje ulaznica, ali razumijem da drugu stranu boli to što nisu u stanju da i sami urade isto. Ima četiri godine kako sam donio odluku da igramo u Areni jer je to jedini održivi model u košarkaškom sportu koji je, generalno, neprofitabilan. Nisu mi svi u početku vjerovali, ali mi je neobično drago kad vidim da je posle određenog vremena i naš gradski rival prepoznao Partizanov model kao uspješan”, dodao je Mijailović.

Predsjednik Partizana je govorio zatim i o poreskim obavezama kluba.

“S ponosom mogu da otkrijem da je KK Partizan uplatio nešto manje od 510.000.000 dinara na osnovu poreza po različitim osnovama samo u posljednja tri mjeseca.”

Na kraju je Mijailović rekao da javnost vjerovatno ne zna da Zvezda ostaje bez dvije trenažne dvorane.

“To je razlog što traže gdje će im mlađe kategorije trenirati i, pogađate, hoće baš tamo gdje je Partizan već godinama zakupac. Rekao bih sad mnogo toga, ali ću za sad ostati nedorečen”, zaključio je Mijailović.