Mijailović detaljno o pojačanjima i budžetu: Evo koliko Partizan plaća evroligašku pozivnicu

26.06.2022. | 15:57

Partizan se vratio u Evroligu poslije osam godina. Željko Obradović i ekipa ponovo će igrati u najelitnijem evropskom takmičenju pošto su dobili specijalnu pozivnicu.

Očekivano, već neko vrijeme spekuliše se o pojačanjima, novim igračima, ugovorima, a o svemu tome pričao je Ostoja Mijailović. Prvi čovek crno-bijelih otkrio je detalje o budžetu, kao i o plaćanju “vajld karda” i svega što čeka tim u narednom periodu.

“Povratkom Obradovića Partizan je pokazao svoju namjeru. Specijalnu pozivnicu plaćamo 500.000 evra. Minimalni budžet je 7,5 miliona evra. Kada smo aplicirali za pozivnicu morali smo da imamo način da ostvarimo budžet, neće biti jednostavno sakupiti pare. Biće mnogo mečeva u ligaškom dijelu, igraće se po tri utakmice nedjeljno, uzimaćemo više čarter letova nego ranije. Očekujem veću podršku navijača, da kupuju karte i dolaze na mečeve. Ako smo za sve ove godine, otkako sam u klubu, rešavali budžet, riješićemo ga i sada. Borićemo se da bude što veći”, rekao je Mijailović za “MaxBet radio”.

Uslijedila su pitanja oko pojačanja i produžetaka ugovora.

“Pratimo košarkaško tržište svaki dan, imamo nekoliko imena, neću sada o tome. Želimo da se pojačamo, kako bismo ostvarili zavidne rezultate. Zna se i kome ističu ugovori, ne mogu da kažem sa kim će da se nastavi saradnja. Ističu Radetu Zagorcu, Nemanji Dangubiću, istekli su Matijasu Lesoru i Dalasu Muru. Raskinuli smo ugovor sa Rodionsom Kuruksom. Imamo dosta mladu i perspektivnu ekipu, tu su Jam Madar, Balša Koprivica, Tristan Vukčević…”

Ponovio je još jednom da će biti žestoke kazne za sve one koji prave incidente na tribinama, prenosi Mondo.

“Kazne u Evroligi su velike, učinićemo sve da to prestane sa naše strane, možemo da utičemo samo na svoje navijače. Najavio sam da ćemo ugraditi supersonične kamere u Areni, sankcionisaćemo svakoga ko šteti ugledu kluba. Recimo, protiv Burse je u Areni bilo 19.000 ljudi, trojica su napravila incidente, neka idu kući, pa neka razbijaju svoj televizor. Svako ima pravo da protestuje protiv mene, ali ne želim da ljudi koji dovedu djecu ili ženu na utakmicu strepe”, zaključio je Mijailović.