Mihajlović napunio 52 godine: Premijer liga? Privlače me različite kulture

20.02.2021. | 15:28

Trener Bolonje Siniša Mihajlović u subotu je napunio 52 godine i tim povodom je za italijanske medije dogoviro o mnogim fudbalskim i životnim temama.

Proslavljeni fudbaler i danas priznati trener uspješno se oporavio od dijagnoze akutne leukemije 2019. godine. Vratio se poslu u Seriji A, ali je u razgovoru sa medijima istakao da mu ambicije nisu ograničene samo na italijanski fudbal.

Mihajlović je kao trener radio u sedam različitih klubova u Serij A. Sa Bolonjom ima ugovor do 2023. godine i u danu kad je proslavio 52. rođendan poručuje da ne žuri da ide dalje. Ali…

“Živim kao da ovdje moram da ostanem 10 godina i radim kao da moram sutra da odem“, rekao je Siniša Mihajlović i dodao:

“Nije problem u ugovorima. U Bolonji mi je dobro, ponekad se naljutim zbog rezultata, ali dobro sam”.

Mihajlović je drugi put u karijeri na klupi Bolonje. Prethodno je radio i u većim klubovima. Bio je trener u Interu (kao pomoćnik Manćinija), Kataniji, Fiorentini, Sampdoriji, Milanu i Torinu. Bio je jedno vrijeme i selektor Srbije.

“Volio bih da vidim koje ciljeve ima Bolonja. Uvijek smo se oko svega slagali. Mislim da ćemo se i u budućnosti dogovoriti, ali nikad se ne zna”, dodaje srpski trener.

Na pitanje o engleskom fudbalu i eventualnom izazovu da radi u Premijer ligi odgovara:

“Da li mi se sviđa Premijer liga? Ja sam neko ko gdje god da ode, želi da da sve od sebe. Naravno, voluo bih da iskusim različite kulture, ali nisam primoran da odem. Navikao sam da ostvarim svoje snove kad god želim.”

Naravno, nije sve u fudbalu. To je on dobro osjetio na svojoj koži.

“Postoje i druge stvari, morao bih da živim 150 godina da bih ih postigao, a mislio sam da umirem u 51. godini“, zaključio je Siniša Mihajlović.

Bolonja u subotu gostuje ekipi Sasuola u 23. kolu Serije A.