Mihajlović nakon izlaska iz bolnice: Bilo je mentalno teže da izdržim ovoga puta

07.05.2022. | 13:55

Prvi put od kako je izašao iz bolnice nakon što je mjesec dana proveo na terapijama zbog opake bolesti, Siniša Mihajlović se obratio novinarima. Rekao je da mu je sada bilo značajno teže i da mu je oporavak od leukemije bio mnogo gori nego lane, ali da je srećan što ponovo može da se vrati normalnom životu.

Njega je odmah po izlasku iz bolnice dočekala supruga, a nekoliko puta su se ispod njegovog prozora okupljali navijači kako bi mu pjevali pjesme i pružili podršku. On je vodio tim sa daljine, šaljući poruke i uputstva svojim pomoćnim trenerima, tako da možemo reći da ga fudbal nikada zapravo nije ostavio na miru.

“I vi ste meni nedostajali, vi ste nužno zlo. Kada vam se u životu dese neke stvari, shvatite koliko vam nedostaju neke stvari za koje nikad ne biste pomislili da će vam faliti, kao recimo vi”, rekao je Miha novinarima.

Rekao je da mu je u bolnici bilo više nego teško, jer nije imao kontakt sa drugim ljudima i samo je jednom vidio suprugu za više od mjesec dana. Upravo ta samoća ga je najviše i pogodila.

“Bilo je mentalno teže da izdržim ovoga puta. Zbog korone sam stalno morao da budem sam, samo sam jednog dana vidio svoju suprugu na tri sata. Otkako su me primili u bolnicu cilj mi je bio da se vratim što prije. Sada sam već domaći u bolnici ‘Sant Orsola’, kada se sve završi moći ću da budem vodič ovdje”, poručio je Mihajlović.

Presrećan je što se poslije toliko vremena vratio fudbalu i onome što najviše voli.

“Kada sam shvatio da ću poslije 30 dana moći da se vratim na teren bilo je fenomenalno, osjetio sam emocije koje ranije nisam poznavao. Zdravlje vam omogućava da uživate u životu, ali bolest vas natjera da shvatite suštinu”, rekao je on.

Kaže da ga je u odsustvu sa klupe povrijedila izjava Simonea Inzagija.

“Meč sa Interom je bio najbitniji i osjetio sam da je Inter mislio da će dobiti meč i prije nego što su izašli na teren i to me je naljutilo. Rekao sam momcima prije meča to, a iako volim Inter i poštujem Simonea Inzagija povrijedio me je njihov odnos prije utakmice”, istakao je Siniša.