Mihajlović emotivno o ratu u Ukrajini: Podsjetio na bombardovanje 1999. godine

25.02.2022. | 18:10

Prije neki dan sam pročitao rečenicu u kojoj se kaže da je rat bogatog protiv bogatog, a da siromašni umiru. Siguran sam da rat ne može i ne smije da bude jedini način rješavanja problema, rekao je trener fudbalera Bolonje Siniša Mihajlović.

On je na konferenciji za medije prije meča protiv Salernitane dobio pitanje da prokomentariše dešavanja u Ukrajini, a podsjetio je i na rat u Jugoslaviji 1991. i bombardovanje 1999. godine.

“Sjećam se kada sam postao prvak Evrope sa Crvenom zvezdom, to se desilo u mojoj zemlji. Potom kada su moju zemlju bombardovali, u trenutku osvajanja Skudeta sa Laciom. Nije lako izolovati se i fokusirati se na druge stvari. Zamislite situaciju u kojoj se možda nećete čuti sa roditeljima nedjeljama, ne znaš da li su živi ili mrtvi. Sjećam se da sam čuo avione kako polijeću u Avijanu i pozvao sam majku i rekao joj ‘Za pet minuta će vas bombardovati, idi u podrum'”, emotivno je ispričao Mihajlović.

Uprkos svemu izašao sam na teren, ali nije bilo lako. Nadam se da vijest o ratu neće postati druga ili treća vijest za nekoliko dana, da za mjesec više od tome se ne priča, dodao je srpski trener.

“Ljudi ne moraju da se navikavaju na rat. Svi moramo da damo doprinos da se završi što prije. Htio sam da treninzi mi traju 24 sata, da utakmice traju cijeli dan. Samo u tim trenucima nisam razmišljao o ratu i bombardovanju”, rekao je Mihajlović u dahu i samo “zaćutao” i potom napustio konferenciji za medije.