Micićev najbolji meč u NBA: Denver bez Nikole Јokića poražen u Oklahomi

01.02.2024. | 08:45

Košarkaši Oklahome savladali su Denver 105:100 u derbiju ekipa koje pretenduju na sam vrh zapadne konferencije ali i čitave lige.

Nagetsi su ovog puta bili bez pomoći svog najboljeg igrača Nikole Јokića (bol u donjem dijelu leđa), dok je na drugoj strani najbolju utakmicu od dolaska u NBA odigrao Vasilije Micić.

Vasa je meč završio sa 12 poena, pet asistencija i tri skoka, za 17 minuta.

Kod pobjednika, već po navici, blistao je Šaj Gildžus-Aleksander koji je 14. uzastopni meč postigao preko 30 poena – ovog puta doprinio je sa 34.

Čet Holmgren je bio drugi strijelac tima sa 18 poena.

Vigins je “sa klupe” postigao 12, koliko i Micić, i ova četvorka igrača najjače je napadački vukla OKC do novog trijumfa nad Denverom ove sezone – već trećeg.

Nagetsi su pobijedili još početkom sezone ekipu Tandera da bi posljednja tri okršaja pripala Oklahomi.

Denver je u svojim redovima imao šestoricu “dvocifrenih”, međutim ni solidan timski napad nije ovog puta donio prevagu.

Najefikasniji sa po 16 poena bili su Gordon, Marej i DŽekson, Porter DŽunior je imao 15, Kaldvel-Poup 11, Braun 10 poena. Denveru je, ne treba to posebno ni pominjati, silno nedostajao Јokić i njegova uloga u neizvijesnoj utakmici kao što je bila ova.

Čet Holmgren je, inače, prelomio meč trojkom 22 sekunde prije kraja za vođstvo od četiri razlike. Nakon toga, gosti su izgubili loptu pod pritiskom igrača Tandera i tu je praktično meč bio riješen.

Vrlo važan momenat meča bila je serija Oklahome 10:0 na startu 4/4 i potom vođstvo 87:74, i mada je Denver opasno prijetio poslije toga (prilazak na tri poena, pa na samo poen), OKC je izdržala nalet rivala, pišu Nezavisne.