Mesi želi pehar Lige šampiona: Ne pobjeđuje uvijek najbolji tim

17.02.2022. | 17:51

Lionel Mesi je po mnogima odigrao još jedan slab meč u dresu Pari Sen Žermena.

Na prvom meču osmine finala Lige šampiona, Parižani su slavili sa 1:0, a Mesi nije iskoristio jedanaesterac u drugom poluvremenu.

Argentinac, jedan od najboljih igrača svijeta u proteklih 15 godina, smatra da će i revanš biti težak, ali ističe da je cilj kluba da se osvoji pehar UEFA.

“Nije lako osvojiti Ligu šampiona jer je to takmičenje koje spaja mnoge velike timove i gdje i najmanji detalj, ponekad i sitna greška, mogu da te eliminišu. Mislim da imamo tim koji može da osvoji pehar. Uzbuđeni smo zbog toga i uvjereni smo da ćemo stići do kraja, ali idemo korak po korak. Opet, kažem da je ovo takmičenje teško osvojiti. Ne pobjeđuje uvijek najbolji tim”, kaže Mesi.

On posebno ističe značaj timske igre, prenosi B92.

“Najbolji timovi moraju da budu dobri na svakom dijelu terena, u svim linijama, od odbrane do napada. Sve zavisi od sposobnosti timskog igranja. Napadači mogu sebe da ograniče na napad, a odbrambeni na odbranu. Morate da formirate snažan, jedinstven tim, kako u fazi odbrane tako i napada. To je recept koji će nam dati priliku da budemo takmičarski tim, koji će pokušati da osvoji Ligu šampiona i svaki drugi turnir u kom imamo šansu da pobijedimo”, zaključio je Mesi.