Mesi: Ostvario sam sve što sam ikada želio

25.06.2023. | 20:56

Argentinski fudbaler Lionel Mesi izjavio je da nema više šta da ostvari u igračkoj karijeri.

Argentinski fudbaler je osvojio sedam Zlatnih lopti, četiri Lige šampiona, deset šampionskih titula sa Barselonom i dvije šampionske titule sa Pari Sen Žermenom.

“Nemam više šta da ostvarim, sve sam postigao”, rekao je Mesi za “Bein Sports”.

Mesi je istakao da su mu individualna dostignuća bila u drugom planu u odnosu na ono što je osvojio sa svojim klubovima.

“Ostvario sam najvažniji cilj – da osvojim Svetsko prvenstvo sa Argentinom i to je bilo nešto izuzetno. Toliko željen trofej… Najlepši trofej na svetu! Čitava Argentina se zaustavila na mesec dana, sve zbog osvojenog prvenstva. Ostvariti ciljeve sa Argentinom i postići sve to na individualnom nivou – za mene je to vrlo blizu izvanredne karijere.”

Mesi je pre nekoliko nedjelja napustio Pari Sen Žermen za koji je igrao prethodne dve sezone, a karijeru nastavlja u Interu iz Majamija.

“Bilo je teško privići se na sve novo. Teže nego što sam mislio. Bilo je teško i za mene i za porodicu. Druga sezona je bila bolja, prošao sam kompletne pripreme i sve je bilo kako treba. Ali onda su neki navijači kluba iz Pariza počeli da me tretiraju drugačije. Mislim da me većina i dalje vidi i tretira kao na početku, ali došlo je do problema grupom navijača, što mi očigledno nije bila namjera”, rekao je Mesi i dodao da se slično desilo i sa drugim igračima Pari Sen Žermena – Kilijanom Mbapeom i Nejmarom.

Oznake: Lionel Mesi