“Mesi me više puta pitao zašto ne igram”: Pjanić o odlasku iz Barselone i prelasku u Bešiktaš

11.09.2021. | 16:30

Miralem Pjanić je govorio za italijanski “Tuttosport” o svom prelasku u Bešiktaš, o Leu Mesiju, ali i još jednom o svom odnosu sa trenerom Barselone Ronaldom Kumanom (Koeman).

Nizozemski stručnjak nije želio Pjanića, ali je uspio napustiti Barselonu, te se skrasio u Bešiktašu gdje će biti glavna zvijezda. Nedavno je reprezentativac BiH izjavio kako Kuman uopšte nije ni razgovarao s njim.

“On je imao stav koji koji niko nije mogao da razumije. Čak ni Mesi, koji me više puta pitao da li se nešto desilo, rekao je Pjanić.

Pjanić je takođe pričao o igranju sa Mesijem i Ronaldom sa kojima je imao priliku dijeliti svlačionicu u Barseloni, odnosno Juventusu.

“Mislim da sam sretnik zbog toga. Igrao sam sa dva fantastična igrača i to je vrijedno trofeja. Drugačiji su Leo i Kris, ali i veoma slični. Žive za nadmetanje i pobjedu, čak i na treningu. Kristijano brine o svakom detalju, ali ne mislim da Mesi nije radnik. Leo ima jedinstven dar, sve radi sa nevjerovatnom jednostavnošću”, kazao je Pjanić, prenosi Avaz.