Menadžer Vranjković demantovao: Kovačević nije tužio FIFA, uskoro u dresu „orlova“

29.03.2023. | 14:10

Vladan Kovačević, golman Rakova i njegovi predstavnici nisu tužili Svjetsku fudbalsku federaciju (FIFA) koja mu navodno nije dozvolila da promjeni sportsko državljanstvo te zaigra za reprezentaciju Srbije.

Sport klub objavio je da je Banjalučanin odučio da tuži FIFA, ali za Srpskainfo to je demantovao njegov menadžer Franjo Vranjković.

– Nismo nikoga tužili. FIFA još nije donijela odluku o ovom pitanju i ovakav proces nekad zna da traje do pola godine. Još uvijek čekamo konačnu odluku, a Kovačević je fokusiran na prvenstvo Poljske i u subotu je veliki derbi protiv Legije. Kovačević je spreman da još jednom pokaže zašto je izabran za najboljeg golmana u Poljskoj – rekao je Vranjković, za Srpskainfo.

On je istakao da je Kovačević sa tribina gledao utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je Srbija u Beogradu igrala protiv Litvanije.

– Prema nekim prognozama on bi u timu Srbije trebalo da bude za meč protiv Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ili za prijateljski meč protiv Jordana (mečevi se igraju u junu) – kazao je Vranjković koji je za kraj istakao da ne smije da komentariše u kojoj fazi je trenutno proces promjene sportskog državljanstva nakon kojeg bi nekadašnji mladi reprezentativac BiH trebalo da zaigra za “orlove”.