Menadžer koji je doveo Asana u Partizan: Podržavamo klub u ovoj situaciji

02.05.2021. | 15:00

U nedjelju je centralna vijest u srpskom fudbalu odluka japanskog fudbalera Takume Asana da napusti Partizan i reakcija crno-bijelih da će tužiti fudbalera zbog nezakonitog raskida saradnje.

Svoje mišljenje o ovom razlazu dao je i Kevin Fioraneli, zastupnik agencije koja je bila zaslužna za dolazak japanskog ofanzivca u redove ekipe iz Humske.
“Kako sam učestvovao u transferu igrača Takume Asana iz Arsenala u Partizan, duboko žalim zbog trenutne situacije izazvane iznenadnim odlaskom Asana. Jednostrani raskid ugovora o radu bez opravdanog razloga najstrože je zabranjen prema propisima FIFA. Solidarnost treba da vodi naše akcije, a ne egoizam. Partizan je u više navrata pokušao da riješi sve razlike“, izjavio je Kevin Fioraneli.
Kako je rekao oni više ne predstavljaju igrača i ne mogu da preuzmu odgovornost za njegove postupke.
“Partizan je učinio sve moguće da pronadje rješenje i pomogne igraču. Svi mi u Sportfrontu podržavamo Partizan u ovoj situaciji“, rekao je radnik agencije „Sportfront International GmbH“.
Asano je član Partizana bio od 2019. godine, a prethodno je nastupao sa Hirošimu, Arsenal, Štutgart i Hanover. Za reprezentaciju Japana odigrao je 24 utakmice i postigao pet golova.