Memorijalni bokserski turnir “Velikani Slavije” ispunio očekivanja

12.10.2020. | 08:42

Reprezentativac Srbije Saša Milovac proglašen je za najboljeg boksera na 17. Memorijalnom turniru “Velikani Slavije”, koji je zbog poštovanja epidemioloških mjera održan bez prisustva gledalaca u Sportskoj dvorani “Borik”.

Milovac je u kategoriji do 81 kilogram svih devet minuta bio za nijansu bolji od Adnana Džananovića (BiH), koji je pružio sjajan otpor favorizovanom bokseru iz Srbije, ali sem časnog poraza nije uspio ništa više.

– Drago mi je što sam proglašen za najboljeg boksera na ovom turniru, jer je poznato da je Slavija klub koji je poznat na svim svetskim meridijanima. Sigurno da mi je posao olakšao i odlični Džananović, koji se hrabro borio i doprineo da ovo bude veoma atraktivna borba. Žao mi je što ljubitelji “plemenite veštine” nisu mogli da posmatraju mečeve, jer je bilo nekoliko atraktivnih borbi, ali verujem da će se situacija sa virusom korona popraviti i da ćemo početi da živimo opet kao nekada – naglasio je Milovac.

Za najboljeg tehničara smotre, na kojoj su nastupili borci iz tri zemlje, proglašen je bokser iz Crne Gore Stefan Savković, koji je u kategoriji do 75 kilograma prekidom na početku druge runde savladao Uroša Draču iz Srbije.

– Izuzetna je čast nastupiti na ovoj smotri, a kada još dobijete neko priznanje morate biti ponosni. Prava je šteta što gledaoci nisu bili u dvorani, ali vjerujem da su putem malih ekrana mogli da uživaju u ovom turniru – istakao je Savković.

Za najborbeniji par ovog turnira, koji je od ove godine ponovo uvršten u kalendar Evropske unije bokserskih konfederacija (EUBC), proglašena su dvojica takmičara iz BiH u kategoriji do 75 Borislav Gligorić i Darko Vasiljević. Poslije silovitih razmjena udaraca tokom svih devet minuta pobjeda je sudijskim preglasavanjem pripala Vasiljeviću.

– Sigurno ostaje žal što na ovom turniru, koji je trebalo da traje, možda i tri dana nisu nastupili bokseri iz više zemalja, ali zbog epidemiološke situacije mnogi nisu htjeli da rizikuju eventualni odlazak u karantin po povratku u svoju državu. Ipak, dobro je što je smotra uopšte održana, jer i mnogo prestižniji turniri zbog korona virusa ove godine nisu održani – rekao Vlado Majstorović, sekretar Bokserskog kluba Slavija, koji je bi­o organizator ovog takmičenja, navodi “Glas Srpske”.

Tehnički rezultati

Dvorana: “Borik” u Banjaluci.

Održano bez prisustva gledalaca.

Sudije: Vlado Majstorović, Tina Poletan, Kemal Dervoz i Adnan Pašić (svi BiH).

Rezultati: do 60 kg: Edin Alković (Crna Gora) – Ranko Davidović (BiH) 2:0 (3:0), do 64 kg: Nenad Marković (Crna Gora) – Nikola Ivković (BiH) 2:0 (3:0), do 69 kg: Vladimir Gubaš (Srbija) – Amar Husetović (BiH) 2:0 (3:0), do 69 kg: Stefan Vekić (BiH) – Ajdin Redžić (BiH) 2:0 (2:1), do 75 kg: Uroš Drača (Srbija) – Stefan Savković (Crna Gora) 0:2 (prekid u drugoj rundi), do 75 kg: Borislav Gligorić (BiH) – Darko Vasiljević (BiH) 0:2 (2:1), do 81 kg: Saša Milovac (Srbija) – Ahmed Džananović (BiH) 2:0 (3:0), do 90 kg: Leon Marić (BiH) – Stefan Bojanić (BiH) 0:2 (3:0).