Meksiko ostao bez selektora Martina: Moj ugovor je istekao kada je sudija označio kraj

01.12.2022. | 12:51

Fudbalska reprezentacija Meksika ostala je bez selektora nakon što je Gerardo Tata Martino napustio selekciju koju nije uspio dovesti do osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

“Ja sam najodgovorniji za slom srca koji danas dijelimo. Preuzimamo odgovornost za neuspjeh tokom ovog Svjetskog prvenstva. Moj ugovor je istekao kada je sudija označio kraj”, rekao je Martino nakon što je Meksiko savladao Saudijsku Arabiju 2:1, ali je uprkos pobjedi eliminisan sa Mundijala.

Meksičke reprezentativce je na kraju jedan gol dijelio od osmine finala, a kada su krenuli po njega primili su gol u posljednjim minutama susreta. Time su Meksikanci prekinuli uspješan niz jer su se do sada na sedam svjetskih prvenstava zaredom plasirali u nokaut fazu.

Argentina je zauzela prvo mjesto u konačnom poretku izuzetno uzbudljive grupe “D” sa šest bodova. Drugoplasirana Poljska i trećeplasirani Meksiko imaju po četiri boda, ali je Poljska u osminu finala prošla zahvaljujući boljoj gol razlici. Saudijska Arabija je na posljednjem mjestu s tri boda, ali kući odlaze sa senzacionalnom pobjedom nad Argentinom u prvom kolu.

Oznake: Meksiko