Medvedev srušio Alkaraza i zakazao finale sa Đokovićem

09.09.2023. | 08:02

Danil Medvedev biće protivnik Novaku Đokoviću u finalu US Opena, pošto je u noći između petka i subote savladao Karlosa Alkaraza.

Medvedev je odigrao sjajan meč i srušio još nekoliko dana prvoplasiranog igrača na ATP rang-listi, rezultatom 7:6 (7:3), 6:1, 3:6, 6:3.

Moskovljanin je u četvrtom međusobnom meču sa Špancem pobijedio i protivnika i sumnje, kako je sam priznao, nakon dva lagana poraza u ovoj sezoni.

“Bilo je mnogo sumnji pred meč, pitao sam se šta moram da uradim bolje… Srećan sam. Rekao sam da moram da igram 11 od 10, a igrao sam 12 od 10, osim u trećem setu. Toliko je mlad, a već je dvostruki grend slem šampion, broj 1… Moraš da budeš bolji od sebe da bi ga pobijedio, i ja sam to bio”, rekao je Medvedev:

“Treći set nije bio tako loš, nisam imao prilika na njegov servis, ali osećao sam da nisam daleko. Na 1:1 u četvrtom sam spasao brejk lopte, to je bilo ključno. Onda je to bio taj dug gem, on je malo promašivao, što nije često.”

Nije se činilo na početku meča da će biti tako jer je Karlitos bolje otvorio susret, ali je propuštao brejk lopte. Sredinom prvog seta Danil je stabilizovao igru i onda u dodatnom gemu došao do prednosti.

U tim trenucima mu je protivnik poklonio nekoliko poena, a Medvedev umeo da iskoristi poklon i “momentum” prebaci na svoju stranu.

Dobio je prvi set, a onda protutnjao kroz drugi, pogađajući neke nevherovatne pasing-šotove.

Očekivano, usluhedio je odgovor Alkaraza, koji je uspeo da u oduzme servis u trećem setu i smanji na 2-1, pa smo dobili dramu na stadionu “Artur Eš”.

Publika se uključila, mnogo španskih navijača je pokušalo da ometa Rusa, koji se nije dao. Ako su pasing-šotovi u drugom bili nevherovatni, onda su u četvrtom setu bili još bolji.

Momak iz Mursije imao je nekoliko spektakularnih voleja, ali ni oni nisu bili dovoljni da se spruheči poraz.

Na kraju, Medvedev je posao završio za nešto manje od tri i po sata i došao do svog trećeg finala na Ju-Es openu u poslednjih pet godina.

“Publika je bila nevherovatna danas, apsolutno nevherovatna. Imali smo neke lude poene, oshetio sam da ima ljubavi za obe strane. Jedini problem je vikanje Španaca između prvog i drugog servisa, bili su malo očajni, ali nije pomoglo, sada mogu da idu da spavaju. Poslednji gem, spasao sam brejk lopte, stegli smo se obojica, ali uspeo sam”, zaključio je Medvedev.

Tamo ga čeka Đoković, koji je prethodno eliminisao domaćeg predstavnika Bena Šeltona maksimalnim rezultatom.

Njih dvojica će 15. put u karijerama ukrstiti rekete, a Novak, koji igra 10. finale u Njujorku, ukupno 36. i bori se za 24. pehar, vodi 9-5 u pobedama.

Veliko finale je na programu u nedhelju od 22.00 po srednjoevropskom vremenu.