Medvedev rutinski protiv Evansa: U četvrtfinalu ga čeka najveća senzacija US opena

05.09.2021. | 22:18

Danil Medvedev i Botik van de Zandšlup prvi su četvrtfinalisti US opena. Rus je rutinski pobijedio Danijela Evansa, dok je Holanđanin poslije velike borbe i pet setova savladao Dijega Švarcmana.

Krenimo od ruskog tenisera, drugog na svijetu, koji je opravdao ulogu favorita i za samo sat vremena i 45 minuta prošao je među osam najboljih tenisera (6:3, 6:4, 6:3).

Medvedev je od prvog do posljednjeg poena kontrolisao igru i bez većih problema prošao je u četvrtfinale.

Rus je letio po terenu, pogađao vinere kako je htio, a posebno impresivan bio je na prvi servis osvojivši 47 od 56 poena (84 odsto).

Britanac nije imao nikakve šanse protiv ovakvog Medvedeva i US open završava u osmini finala.
Medvedeva u četvrtfinalu očekuje najveće iznenađenje ovogodišnjeg US opena – Holanđanin Botik van de Zandšlup koji je poslije pet setova pobijedio Dijega Švarcmana – 6:3, 6:4, 5:7, 5:7, 6:1.

Van de Zandšlup, trenutno 115. teniser svijeta, napravio je najveći uspjeh u karijeri plasmanom u četvrtfinale, nešto poput Aslana Karaceva na Australijan openu.

Holanđanin nije došao sa velikim očekivanjima u Ameriku, prije 2021. godine nijednom nije igrao u glavnom žrijebu Grend slema, a onda je polako krenuo da krči put.

Na Australijan openu ispao je u prvom kolu, na Rolan Garosu i Vimbldonu u drugom, dok je u Njujorku došao do osam najboljih.

Dvadesetšestogodišnji teniser do glavnog žrijeba došao je putem kvalifikacija, a onda je pobjeđivao jednog po jednog – prvo Tabernera, a zatim Ruda, Bagnisa i u nedjelju Švarcmana.

Sada mu slijedi duel sa Medvedevim i videćemo da li će uspjeti da iznenadi i ruskog tenisera.