Medvedev pred duel sa Đokovićem otkrio: Ne vjerujem da ću igrati u Banjaluci

03.03.2023. | 12:29

Samo oko mjesec ipo dana je ostalo do Srpska opena u Banjaluci (17-24. april). Naravno u pitanju je Srbija open koji je ove godine iz Beograda premješten u Republiku Srpsku.

Još je rano za zvaničnu listu prijava, ali sami teniseri već razmišljaju o tome gdje će igrati narednih mjeseci.

“Da li je to turnir koji je premješten iz Beograda u Banjaluku”,  odgovorio je Danil Medvedev na pitanje da li će možda ovog proljeća igrati u gradu na Vrbasu.

“Mislim da je to na šljaci, i zato će biti teško. Zavisi u kojoj je nedjelji, ako je u istoj kao Barselona onda je ona prioritet kao serija 500. Ali jednog dana ću sigurno igrati na Novakovom turniru”, kaže.

Inače, Banjaluka je baš u nedjelji kada i Barselona, uklještena između dva mastersa 1.000, u Montekarlu i Madridu. Zato su šanse da se Danil pojavi bukvalno minimanlne.

Od ove godine mastersi u Madridu i Rimu se igraju, kao u Indijan Velsu i Majamiju, 12 dana, tako da je kalendar promijenjen. Nema više nedjelje za manje turnire u kojoj su bili Estoril i Minhen. Portugalski turnir je premješten u nedjelju između Majamija i Montekarla, a njemački u istu nedjelju kao Banjaluka i Barselona, tako da će gužva biti velika.

Medvedev večeras u polufinalu u Dubaiju igra baš protiv Đokovića. Bio im je to 14. susret, Nole vodi sa 9:4.

“Protiv Novaka morate da igrate najbolji tenis i probate da pobijedite. Jer će i on to uraditi. Tako Novak igra, uvek najbolje, uvek da pobedi. Moram 100 odsto da budem spreman i mentalno i fizički”, ističe.

U seriji ste pobjeda. Prije dolaska u Dubai, osvojili ste uzastopne titule u Roterdamu i Dohi?

“Osjećam se odlično ali kada igrate protiv Novaka, znate da to nije dovoljno. Treba da budete na najbolji jer je i on. Jednom sam izgubio od njega kada sam imao seriju pobjeda od 20. Pokušaću da ne budem samouvjeren, već da dam svoj maksimum”, kaže.

Pobijedili ste ga u najvažnijem međusobnom meču, u finalu Ju-Es opena 2021?

“Ali sam izgubio u finalu Australijskog opena, tako da smo 1:1 u gren slem finalima. Sada nije gren slem finale, ali sam siguran da obojica mnogo želimo da pobijedimo”, raspoloženo je istakao Medvedev poslije četvrtfinalne pobjede protiv Borne Ćorića iz Hrvatske, piše sportklub.