Medvedev otkrio razlog predaje: „Da smo nastavili, izgubio bih“

08.10.2022. | 19:44

Ruski teniser Danil Medvedev predao je Novaku Đokoviću polufinalni meč na ATP turniru u Astani pri rezultatu 1:1 u setovima. Njegov potez iznenadio je i šokirao teniski svijet, podjednako kao i rivala.

Novak je poslije meća rekao da mu se Danil povjerio kako ima probleme sa povredom, a Rus je to ponovio i na konferenciji za medije poslije meča.

„Meč je bio izvanredan. Istegao sam mišiće u nozi. Čim stignem u Monako odmah idem na pregled. Nisam želio da rizikujem. Primijetio sam probleme tokom istrčavanja na mrežu. Novak je igrao dobro, da smo nastavili, izgubio bih treći set i pogoršao situaciju sa povredom“, rekao je Medvedev, prenosi “Sputnik”.

Podsjetimo, Novak je poslije meča istakao da je iznenađen potezom Danila.

„I dalje sam iznenađen da je predao meč. Izgledao je skroz OK. Možda se poslije 7-8 poena sporije kretao. Šokiran sam, iskreno. Nadao sam se da ćemo da igramo do kraja. Znam da je veliki borac i da ne bi predao da se osećao dobro. Rekao mi je da je istegao mišić na nozi. Bili smo izjednačeni, možda je u drugom setu bio i bolji, ali tužan sam što se sve ovako završilo“, rekao je Đoković.