Međedović trijumfalno okončao sezonu: Osvajanje turnira motiv za dalje

06.12.2023. | 15:20

Teniski as Srbije Hamad Međedović trijumfalno je okončao sezonu osvojivši završni masters za mlade igrače, do 21 godine, koji je održan u Džedi.

Hamad Međedović je u finalu turnira “Nove generacije” pobijedio Francuza Artura Filsa čime je postao najbolji mladi teniser svijeta.

Međedović se u pismu javnosti zahvalio svim ljudima koji su ga zdušno bodrili.

“Iako većina vas nije mogla biti na tribinama ipak ona topla ljudska briga i podrška dođe do svakoga i to kada je najpotrebnija. Ta energija koja dolazi pomaže i na terenu gdje nije dovoljna samo fizička spremnost već i ona unutrašnja, za kojom svako od nas traga. Vaša energija je došla do mene u najpotrebnijem trenutku”, naveo je Međedović, prenosi Teniski savez Srbije.

Ako je suditi na osnovu kasnijih uspjeha nekih pređašnjih osvajača prestižnog takmičenja poput Karlosa Alkaraza ili Janika Sinera, reklo bi se da Međedovića očekuje blistava budućnost.

Međedović je pored ostalog istakao da će po povratku u Srbiju početi nove pripreme i treninge.

“Hvala svima i nadam se da ću čim prije biti u prilici podijeliti svoju radost sa dragim ljudima i sugrađanima kako u Beogradu, tako i u svom rodnom Novom Pazaru”, zaključio je Hamad Međedović.

Međedović trenutno zauzima 113. mjesto na ATP listi.