Mečevi na “Srpska Open” i pod reflektorima: Nakon jednogodišnje pauze teniski čelendžer u Banjaluci

17.08.2021. | 12:54

Teniski čelendžer “Srpska Open” koji se igra za 80 ATP bodova i nagradni fond od 44.820 evra održaće se od 6. do 12. septembra na terenima Nacionalnog teniskog centra Teniskog saveza Republike Srpske i Teniskog kluba Mladost.

Kvalifikacije za ovaj događaj počinju 4. septembra, a ove godine Teniski savez Republike Srpske je nosilac svih aktivnosti u vezi

“Sve ove godine Teniski savez je bio podrška Teniskom klubu Mladost, ove godine smo nosioci aktivnosti. Direktor Turnira je predsjednik Teniskog saveza Republiek Srpske gospodin Draško Milinović, novi izvršni direktor je Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije što je za nas u organizacionom smislu veliko pojačanje dok će menadžer turnira biti Lana Popović. Istakao bih veliku podršku institucija, predsjednika Republike Srpske koji je generalni pokrovitelj, a imamo veliku podršku Vlade Republike Srpske, srpskog člana Predsjedništva BiH i Ministarstva porodice, omladine i sporta“,  rekao je generalni sekretar Teniskog saveza Republike Srpske Dragan Dragičević.

Lana Popović, generalni menadžer čelendžera “Srpska Open” ističe da se organizacijom turnira nastavlja bogata tradicija.

“Srećna sam da mogu da potvrdim činjenicu da smo opet, nakon pauze zbog korona virusa, na kalendaru ATP-a . Od 2002. godine kada je gospodin Mišo Radaković imao hrabrosti da pokrene turnir uspjevali smo da održimo nivo. Od ove godine, sa novim Nacionalnim teniskim centrom , prvi put nakon toliko godina, mi ćemo biti u mogućnosti da igramo noćne mečeve što je vrlo akraktivno. Imaćemo ponovo i lajv strim i prenose, ali naravno, biće ljepše biti uživo na terenima, a ulaz će biti slobodan. Karakteristično za naš turnir je da imamo jako kvalitetne igrače. U ovom momentu na turniru u Sinsinatiju igraju igrači koji su učestvovali na našem čelendžeru: Karasev, Lajović, Krajinović, Kecmanović, Švarcman, Fonjini, Vinjolas, Ože Olijasim, Marton Fučović…..Ože je prije dvije godine igrao u Banjaluci, a sada je u samom svjetskom vrhu “,  rekla je Lana Popović i dodala.

“ Na prošlom turniru kostur je bio na 48 igrača, ove godine je ponovo vraćeno na 32 igrača što je optimalno. Supervizor iz Egipta je Abdel Ahim Azim, nadamo se da će on biti zadovoljan “,  rekla je Popovićeva.

Generalni sponzor turnira je kompanija m:tel.

“Mi smo zaista ponosni sponzor ovog turnira već 19 godina, koliko traje turnir. Ovo je važan sportski događaj za naš grad, za našu državu. Svaki septembar u Banjaluci bude obojen pozitivnom energijum i bude u znaku tenisa. Sport je bitan zbog mladih ljudi, zbog predstavljanja naše zemlje u svijetu i to su razlozi zbog kojih smo mi uvijek uz turnir “,  rekla je predstavnica kompanije M: tel Milica Kondić.

Oznake: Banjaluka