Meč trajao više od tri sata: Zverev prošao u drugo kolo Australijan opena

16.01.2024. | 12:55

Njemački teniser Aleksander Zverev prošao je u drugog kolo Australijan opena poslije pobjede u prvom kolu nad sunarodnikom Dominikom Kepferom.

Zverev je plasman u drugo kolo obezbijedio poslije više od tri sata igre.

U sljedećem kolu šesti teniser svijeta će igrati protiv Slovaka Lukasa Klajna, koji je u prvom kolu bio bolji od Korejca Kvona.

Nije Zverev dobro započeo svoj duel prvog kola na prvom gren slemu sezone. Šesti teniser svijeta pretpio je brejk već u trećem gemu, a njegov protivnik je do kraja seta bio siguran na svoj servis, pa Zverev nije imao nijednu brejk šansu, i tako je prvi set pripao Dominiku Kepferu.

U drugom setu smo gledali veliku borbu, gdje Zverev nije iskoristio brejk loptu u drugom gemu, ali zato jeste u šestom i tako je došao do prednosti od 4:2, a drugi set je priveo kraju rezultatom 6:3.

Treći set je bio ključni za krajnji ishod meča. Zverev je mogao do brejka već u prvom gemu, ali je Kepfer spasio i na kraju osvojio uvodni gem u trećem setu.

Nije bilo uzbuđenja sve do devetog gema, kada Kepfer nije iskoristio dvije brejk lopte, koje su u isto vrijeme bile i set lopte za Kepfera, uspio je Zverev da se izvuče i na kraju set dobije poslije taj-brejka. 7:3

U četvrtom setu Zverev je rano stekao prednost brejka, poveo je sa 2:0 i tu prednost održao do kraja seta koji je dobio sa 6:3.