Meč lopta za Fulam: Aleksandar Mitrović se večeras vraća u Premijer ligu

15.04.2022. | 16:54

Već neko vrijeme samo je pitanje trenutka kada će se Fulam vratiti u Premijer ligu, a čini se da je taj trenutak stigao večeras!

Naime, tim za koji nastupa srpski napadač Aleksandar Mitrović jednostavno je bio najbolji tokom cijele sezone i ukoliko od 21 čas trijumfuje protiv Derbija u gostima i zvanično će obezbijediti Premijer ligu.

Fulam je prvi sa 83 boda i samo je Notingem teoretski mogao da ga prestigne do kraja šampionata. Međutim, Šumari su poraženi danas od Lutona (1:0) i ostali su na 67 bodova. Do kraja imaju još da odigraju šest utakmica i u slučaju da trijumfu na svakoj na kraju bi sezonu završili sa 85 bodova.

Naravno, Fulam bi u slučaju trijumfa imao 86 i bio bi nedostižan – kao i za Hadersfidl i pomenuti Luton. Prvi imaju 69 bodova i još pet utakmica, drugi bod manje i četiri meča do kraja. Bormut je trenutno drugoplasirani i trenutno je najbliži direktno plasmanu uz već viđeni Fulam.

Što se tiče Mitrovića, on će u preostalih šest mečeva juriti pet golova kojima bi postao apsolutni rekorder Čempionšipa u istoriji. Mitar ima 38 golova i rekorder je takmičenja otkako je ono rekonstruisano od sezone 2004/05 , dok je pravi kralj strijelaca drugog ranga engleskog fudbala Gaj Vitingem koji je 1992/93 postigao čak 42 pogotka.

Oznake: Fulam