Meč koji smo dugo čekali: Fudbaleri Srbije večeras idu na megdan Brazilu

24.11.2022. | 07:53

Fudbalska reprezentacija Srbija sastaće se večeras u 20 sati sa selekcijom Brazila, u prvom kolu G grupe Svjetskog prvenstva su Kataru.

Očekujem dobru i hrabru Srbiju protiv Brazila, spremni smo za sve što nas očekuje, dobro smo radili ovjde, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi na konferenciji za novinare.

“Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svijetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobijedi, ali mi se nikoga na svijetu ne plašimo – čak ni Brazila”, naveo je Stojković i dodao da neće nikog “posebno čuvati”.

“Nikada ne markiramo posebno nekog igrača. Vinisijus, Rafinja, Nejmar, svi su sjajni, ali nije mi važno kako Brazil igra, već Srbija. Nikog se ne plašimo, moramo da budemo koncentrisani, pametni, da ne trčimo da svakog markiramo. Biće teško, ali moguće je zaustaviti Brazil”, smatra Stojković.

Kapiten Dušan Tadić rekao je da je Brazil sjajan tim, ne samo individualno, ali da se srpski tim fokusira samo na sebe.

“Naš fokus je ipak na nama, trudimo se da igramo inteligentan fudbal. Brazilci su pet puta osvojili titulu, može to da nas motiviše, potrebno je samo da uživamo i rezultat će doći”, istakao je Tadić.

Prema njegovim rečima, siguran je da će iskustvo iz Rusije dosta značiti.

“Sada smo u najboljim igračkim godinama. Samo treba da radimo isto kao i do sada i neće biti nikakvih problema”, poručio je Tadić.

U okviru ove grupe, danas će se sastati Kamerun i Švajcarska.