Martinez o utakmici protiv Hrvatske: Imamo možda samo 10 odsto šanse za pobjedu

28.11.2022. | 14:14

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije, Roberto Martinez je izjavio da njegov tim ima možda samo 10 odsto šanse za pobjedu protiv Hrvatske u posljednjem kolu grupnog dijela Svjetskog prvenstva u Kataru.

Vidio sam strah od poraza na licima svojih fudbalera i moja je odgovornost pronaći rješenja, promijeniti način razmišjanja igrača, rekao je nakon poraza od Maroka (2:0) selektor Belgije.

Izjavio je Martinez prije odlaska na Svjetsko prvenstvo kako se nada da će u posljednjem kolu grupne faze takmičenja moći odmarati fudbalere, a sad mu se to obilo o glavu i mora se “vaditi” protiv Hrvatske. Dok “Vatrenima” igra i bod za prolaz, Belgija nema mjesta za kalkulisanje.

“Ne uspijevamo razviti puni potencijal. Pred nama je nekoliko dana, napravili smo dovoljno da pobijedimo u prvoj utakmici, a imali smo dobrih trenutaka i protiv Maroka, ali bilo je i nekih stvari na koje nismo bili spremni” rekao je Martinez pa se osvrnuo na sljedeću utakmicu protiv Hrvatske i rekao da im je to svojevrsno “finale” ovog SP-a.

Spominajal su se neka neslaganja u reprezentaciji, čak je i sam Kevin de Brujne rekao da stvari nisu kakve bi trebale biti.

“Prirodno je da ima napetosti. Igrači su se zajedno razvijali jako dugo, događaju se stvari kao u porodici. Da nema napetosti i neslaganja, to bi značilo da nema ni emocija. Još uvijek imamo priliku proći, a danas mislimo da imamo možda samo 10 odsto šanse za pobjedu protiv Hrvatske. Ovaj broj će rasti od sada do utakmice, a lično u njih vjerujem 100 odsto jer vjerujem u potencijal svoje selekcije”, rekao je Selektor “Crvenih Đavola”.

Spominje se i mogući povratak napadača Romelua Lukakua (29), a trebaće im sve raspoložive snage.

“Što više opcija imamo, to će biti bolje. Ostala su još dva treninga, nadamo se da će moći započeti” zaključio je Martinez.

Utakmica između Hrvatske i Belgije na rasporedu je u četvrtak, 1. decembra, s početkom u 16 časova, prenose “24 sata”.