Martin Haring obukao žutu majicu

Pobjednik druge etape Trke kroz Srbiju koja je vožena od Mionice do Požarevca je Poljak Emanuel Pjaskovi iz ekipe Mazovja (3:27, 38 časova), ali je najviše razloga za zadovoljstvo imao član Dukle Martin Haring koji je obukao žutu majicu.

Slovak je na najbolji način iskoristio nemogućnost Rusa Romana Maikina da nastavi u ritmu kakav je imao prvog dana, te sada ima najveće šanse za prvo mjesto u generalnom plasmanu. Haring će u posljednju etapu ući sa prednošću od tri sekunde u odnosu na Haimea Kastrilja Zapatera iz španske Kern farme, pa je svjestan da ga očekuje još mnogo posla.

– Imali smo fantastičan dan, ali moramo da imamo još jedan takav. Momak iz Španije mi je za petama, tako da moramo biti na visini zadatka i u posljednjoj etapi. Nadam se da ćemo uspjeti jer bi mi to bila jedna od najvećih pobjeda u karijeri – rekao je Haring.

Srećan je bio i Pjaskovi koji je ipak priznao da se nadao da će neko od njegovih kolega obući žutu majicu.

– Imali smo dva cilja – etapnu pobjedu i preuzimanje vođstva u generalnom plasmanu. Ispunili smo jedan i ne možemo da budemo nezadovoljni – rekao je Pjaskovi iza kojeg su na cilj u Požarevcu stigli Roman Markez iz španske Kern farme, te član kazahstanskog tima Vino Astana Matvej Nikitin.

U najvećem dijelu trke u glavnoj grupi je bio i reprezentativac Srbije Dušan Rajović, ali je izgubio dah u samom finišu. Sjajan posao napravio je mladi Husein Selimović iz BiH koji je završiona 11. mjestu.

Odličan domaćini ponovo su bili i Mionica i Požarevac, čiji je gradonačelnik Saša Pavlović iz ruku direktora trke Vladimira Kuvalje dobio priznanje za najboljeg domaćina decenije na najstarijoj trci u regionu. Sutra je na programu posljednja etapa od Zrenjanina do Novog Sada u dužini od 80 kilometara, koja je pogodna za sprintere.

 

Izvor:(RTRS)

 

 

Ostavite komentar: