Marinović: Uz dobar pristup možemo do tri boda

18.03.2023. | 07:44

Borac želi da treći krug takmičenja u prvenstvu BiH počne pobjedom protiv Leotara (subota, 20.30 časova).

Banjalučani ulaze u ovaj meč nakon sjajne pobjede protiv Tuzla sitija i možda i najbolje partije u dosadašnjem dijelu sezone što je svakako ohrabrenje za trenera Vinka Marinovića.

– Leotar je u borbi za opstanak, ali u svojim redovima ima kvalitetnih i veoma iskusnih igrača koji su već igrali Premijer ligu. Neke od njih sam i treniram, tako da sam upoznat s kvalitetima. Leotar je odigrao veoma dobro neke utakmice, ali nisu uspjeli da ostvare bodovni saldo koji zaslužuju. Želimo da ponovimo meč protiv Tuzla sitija i ako budemo imali taj pristup, sigurno da očekujemo tri boda kako bismo se učvrstili na poziciji koja vodi u Evropu. Zatim nam slijedi pauza koja će omogućiti da se još bolje pripremimo za nastavak prvenstva – rekao je Marinović.

Marinovića očekuje duel s bivšim trenerom banjalučkog tima Markom Maksimovićem koji je s klubom osvojio titulu šampiona 2021. godine. Oni su već imali dva međusobna duela u kojima imaju po pobjedu i poraz.

– Maksimović je trener koji poznaje ovu ekipu i s Borcem je osvojio titulu šampiona. Sigurno da i tu leži kvalitet na strani Leotara, ali bez obzira na sve i ova, ali i svaka naredna utakmica zavisi od toga kako ćemo mi ući – dodao je Marinović.

Za ovaj meč Marinović će moći da računa na Fedora Predragovića koji je odradio kartone, dok je neizvjestan nastup Nedeljka Piščevića i Alena Jurilja. Trener Borca nije želio da komentariše ostavku klupskog rukovodstva već je u potpunosti okrenut dešavanjima na terenu.

Leotar ima velikih problema pred meč s Banjalučanima. Za trebinjski tim pored trenera Marka Maksimovića i njegovog pomoćnika Damira Memiševića, nastupaju i bivši članovi banjalučke ekipe Dejan Uzelac, Amar Tahrić, Haris Handžić, Boban Georgijev, Darko Đajić, Mahir Karić dok je David Čavić na pozajmici.

– Borac je respektabilna ekipa koja ima ambicije. Mi pred ovu utakmicu imamo mnogo kadrovskih problema. Dosta se pojavilo rovitih igrača poslije utakmice u Tuzli kao što je Čubrilo te Spaić koji i nije ni išao tamo, Đurić odranije, Đoko Milović, a imamo Uzelca koji igra već par utakmica pod tabletama. Vidjećemo koji igrači će biti spremni i samo oni će istrčati na teren sa željom da odigraju dobru utakmicu. Nakon te utakmice imaćemo pauzu gdje bi trebalo da se skupimo, oporavimo i da u posljednju trećinu prvenstva s realnim šansama dođemo do svog cilja sa ostalih šest ekipa koje su trenutno tu u dva boda razlike – objasnio je Maksimović.

Raspored mečeva 23. kola

subota:

  • Zrinjski – Igman (15),
  • Borac – Leotar (20.30),

nedjelja:

  • Željezničar – Sloga Meridian (15),
  • Široki Brijeg – Tuzla siti (17),
  • Velež – Sloboda (19),

ponedjeljak:

  • Sarajevo – Posušje (13)