Marin potvrdio odlazak Erakovića: Imali smo veću ponudu, ali…

19.07.2023. | 18:21

Šef skauting službe i tehnički direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda, Marko Marin potvrdio je da će mladi štoper “Crveno-bijelih” Strahinja Eraković napustiti “Marakanu” i postati novi fudbaler ruskog prvaka Zenita iz Sankt Peterburga.

Zvezda će od prodaje 22-godišjjeg reprezentativca Srbije zaraditi sedam miliona evra i imati 10 odsto od njegove naredne prodaje.

“Eraković je bio planiran da bude prodat prošlog ljeta, imali smo veću ponudu nego danas, međutim, odustali smo u posljednjem trenutku od njegovog transfera zbog kvalifikacija za Ligu šampiona koje smo tada imali pred nama”, rekao je Marin za “Telegraf”, pa nastavio.

“Crvena zvezda ima finansijski plan koji je usvojen na Skupštini i uključuje 12-15 miliona evra prihoda od transferа. Svjesni smo da će se ponude koje stignu na adresu našeg kluba odnositi uvijek na najbolje igrače i to je neminovnost tržista. Odlazak Erakovića je bio planiran i to smo treneru Baharu jasno rekli još na pregovorima u Tel Avivu”, ne krije Marin.

Marin je potvrdio da je velika želja novog trenera Baraka Bahara povratak Miloša Degeneka, koji bi trebalo da u srcu odbrane zamijeni Erakovića.

“Velika želja Baraka Bahara je Miloš Degenek još od prošle godine kada je bio trener Makabija iz Haife. Takođe, očekujemo da se Uroš Spajić, koji je i reprezentativac Srbije, vrati u prepoznatljivu formu nakon teške povrijede, koja ga je sputala duži vremenski period. Mladi Stefan Leković, koji je ponikao u našoj Omladinskoj školi ima nevjerovatan potencijal da postane štoper evropskog nivoa. Tokom prošle sezone je skupljao minute i iz utakmice u utakmicu sticao povjerenje, na njemu je da nastavi u istom ritmu”, kaže Marin.

Za kraj, Marin je sumirao do sada urađeno u prelaznom roku.

“Mjesecima smo radili na pojačanjima, doveli smo različite tipove igrača, bili smo kreativni i rezultati se već sad vide, što je samo prvi pokazatelj dobro obavljenih transfera. Izuzetno smo zadovoljni pripremnim utakmicama. Bilo nam je potrebno osvježenje, nova energija i disciplina, što smo sa novim igračima i Barakom Baharom svakako dobili, ali smo vidjeli i novo lice starih igrača, koji su podigli nivo igre i motivacije. Mladi igrači su se takođe sjajno uklopili i pokazali kvalitet, ponosni smo na našu djecu, sigurni smo da sa njima imamo svijetlu budućnost”, zavšio je Marin, prenose “Sportske”.

Oznake: Marin