Mari o meču Đokovića i Alkaraza: Naučio sam mnogo dok sam gledao

02.08.2023. | 12:00

Novak Đoković je izgubio nedavno u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza poslije gotovo pet sati igre, a na tribinama Centralnog terena tog dana bio je i Endi Mari.

Britanski teniser bio je upitan tokom turnira u Vašingtonu šta je na tom spektakularnom susretu vidio iz ugla trofejnog igrača.

“Naučio sam mnogo dok sam gledao taj meč. Kako je meč odmicao, rekao bih da su obojica igrali sve bolje. Mogli ste da vidite kako Alkaraz uči dok meč traje. Moglo je da ode na obje strane, bilo je baš neizvjesno. Snimao sam ih dosta, fokusirao sam se na njihove pozicije za ritern, kretanje između udaraca, gledao sam posebno Karlosa kada je tražio način da igra agresivnije i kako je to radio”, objasnio je Endi.

Onda je otkrio i da mu to nije bila jedina zanimljiva stvar tokom meča.

“Dok sam sjedio posmatrao sam njihove timove, pa onda igrače i njihove reakcije između poena. Obojica na TV-u djeluju da su smireni, ali možete da vidite stres, frustraciju. Na televiziji ne možete da vidite to, jer često tokom prenosa znaju da se fokusiraju na publiku ili da kamera snima igrača koji je dobio poen i onda ne vidite te reakcije. Frustracija je bila tu, ali i odgovor na sve to, baš je bilo interesantno. Stvarno mi je drago što sam ostao da gledam”, zaključio je Marej.

Đoković je tom prilikom propustio priliku da osvoji 24. grend slem u karijeri, ali novu priliku imaće na Ju-Es openu koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra. Tamo bi Srbin mogao da se revanšira Špancu, pošto baš Alkaraz brani trofej u Njujorku.

Oznake: Alkaraz, Đoković