Marej ne odustaje: Poslije novog maratona slavio na Vimbldonu

01.07.2021. | 09:54

Endi Marej izborio plasman u treće kolo, gdje ga čeka Denis Šapovalov

Kada Endi Marej igra na vimbldonskoj travi dvije stvari su zagarantovane – da se neće predati do posljednjeg poena i da će publika biti na njegovoj strani.

I u ovom meču je bilo dosta proklizavanja po problematičnoj travi, bili su svi zabrinuti poslije određenih padova, srećom nije došlo do povreda. Uz to je početak meča obilježila i jedna komična sitaucija. Naime, Ote je imao problem sa prevelikim šorcom, pa je morao da traži pomoć od sudije u stolici.

Poslije svih tih problema je Britanca izvukla pauza. U momentu kada je imao zaostatak u setovima (1:2) i prednost u četvrtom setu (3:2) je uslijedio mali odmor zbog zatvaranja krova. To je pomoglo Endiju koji je dobio taj set, a zatim i peti.

“Zadovljan sam krajem, ne baš sredinom. Sjajna atmosfera za igru, dali su mi dodatnu snagu, bila mi je potrebna pomoć svih u ovom teškom meču”, počeo je Marej.

“Umoran sam sada što je očigledno. Imao sam nekoliko klizanja i padova. S obzirom na sve mogu da se kažem da se osjećam dobro i da je sve u redu. Iskoristiću dan odmora, vratiću se u petak i nadam se da ću i taj meč igrati u ovakvom ambijentu”, zaključio je Marej.