Marej i Kokinakis igrali do četiri ujutru: Britanac došao do pobjede nakon velikog preokreta

19.01.2023. | 18:22

Britanski teniser Endi Marej plasirao se u treće kolo Australijan opena nakon velikog preokreta.

Poslije petočasovnog meča protiv Matea Beretinija, Marej je ovog puta bio bolji od domaćeg tenisera Tanasisa Kokinakisa.

Vremenska ljestvica je podignuta za nivo više, pa je ovog puta slavio poslije gotovo šest časova igre u meču koji je završio poslije četiri ujutru po australijskom vremenu. Marej se vratio nakon zaostatka od dva seta i slavio rezultatom 3:2.

Po setovima je bilo 4:6, 6:7 (4), 7:6 (5), 6:3, 7:5 za tačno pet sati i 50 minuta igre. Računica je jasna, Marej je u nekoliko dana na terenu proveo oko 11 sati.

Međutim, nije se činilo da će ga domaći teniser dugo zadržati. Tačnije, Marej njega jer je Kokinakis posle dva sata igre imao dva seta prednosti.

Kao da to nije bilo dovoljno loše, Marej je u trećem setu gubio sa 2:5. Od tog trenutka je na terenu u Melburni bio neki drugi Marej iz ranijeg perioda u karijeri.

Ne samo da je odveo taj set u taj-brejk, nego ga je i osvojio, a potom još dva za meč koji odmah postaje klasik u istoriji tenisa. Škotlanđanin je u drugom delu meča bio bolji rival i mogao je mnogo ranije da riješi meč u svoju korist. Imao je čak sedam brejk lopti u odlučujućem setu koje nije iskoristio, prije nego što je došla osma protiv koje je Kokinakis bio nemoćan i koja je odlučila pitanje pobjednika.

Pitanje je koliko snage ima trenutno 66. igrač svijeta kog u narednom kolu očekuje Roberto Bautisita-Agut.