‘Manijaci’ nezapamćenim vatrometom proslavili ‘Željin’ 100. rođendan VIDEO

Navijači Fudbalskog kluba Željezničar su napravili spektakl na nebu iznad Sarajeva povodom proslave 100. rođendana voljenog kluba.

Slavlje je počelo juče, a danas je, na službeni rođendan kluba, nebo iznad Sarajeva obasjao je vatromet kakav nije viđen u gradu na Miljacki.
Navijači Željezničara su napravili vatromet od Otoke do Baščaršije u dužini od čak sedam kilometara.

Vatromet je počeo simbolično tačno u 21 sat, a sa 350 lokacija u gradu je ispaljeno 500 vatrometa.
Nebo iznad Sarajeva je bilo obasjano nekoliko minuta, a svi stanovnici grada, ali i oni koji su se zadesili u njemu su mogli uživati u pravom spektaklu iznad njih, piše “Klix.ba”.

Manijaci su juče tokom utakmice protiv Veleža počeli proslavu rođendana, ona je nastavljena naveče na Željezničkoj stanici kada je napravljena simbolična bakljada duž željezničke pruge kojom je prošla i lokomotiva kao jedan od simbola kluba s Grbavice, a proslava je krunisana večerašnjim vatrometom.
Navijači Plavih su za ovu dvodnevnu proslavu izdvojili gotovo 100.000 KM.

Poslije vatrometa ulicama Sarajeva su navijači Plavih kružili automobilima i uputili se ka stadionu Grbavica gdje će se današnja proslava i završiti.

Fudbalski klub Željezničar je osnovan 19. septembra 1921. godine i u stogodišnjoj istoriji je sedam puta bio prvak, jednom u SFR Jugoslaviji i šest puta u Bosni i Hercegovini.

 

Ostavite komentar: