Maneova 18-godišnja supruga se vratila u školu: Tamo je dočekale nerealne scene

12.01.2024. | 12:12

Senegalski napadač Sadio Mane (31) vjenčao se sa suprugom Aishom Tamba (18) ranije ove sedmice. On se sprema za početak Afričkog kupa nacija, a ona – nazad u školu.

Aisha Tamba je imala samo 16 kada ju je “pikirao” Mane, a kada je napunila 18, udala se za fudbalsku zvijezdu. Do tada niko nije znao ništa o ovoj mladoj ljepotici, no sada je naravno preko noći postala slavna zahvaljujući mnogo poznatijem suprugu koji je godinama igrao u Liverpoolu, a danas je član saudijskoj Al-Nassra gdje dijeli svlačionicu sa Kristianom Ronaldom i Marcelom Brozovićem.

Sadio i Aisha vjenčali su se 7. januara u predgrađu glavnog grada Dakara, samo šest dana prije početka Afričkog kupa nacija. Vjenčanje je održano u njenom domu, a prisustvovali su mu samo bliski članovi porodice i najbolji prijatelji. S vjenčanja je nastalo i nekoliko zanimljivih snimaka.

Njen otac Amadou Tamba nakon toga je otkrio da njegova kći ima 18 godina te da ju je Mane (31) prvi put ugledao ‘prije više od dvije godine’ kada je s majkom otišla posjetiti njegovu porodicu.

A, prema senegalskom izdanju Senenews, nova snimka pokazala je Tambinu novostečenu slavu dok je primala herojsku dobrodošlicu od svojih vršnjaka kad se sljedeći dan vratila u školu koju pohađa.

Nju je dočekalo stotine školaraca koji su joj pjevali serenade, a ona je bila oduševljena, nije mogla ni da nasluti da će se dogoditi nešto tako.

Djevojka pohađa srednju školu u Mbaou u gradu Dakar, a ovaj snimak koji dopire iz škole samo je pokazatelj koliko se u toj zemlji cijeni Sadio Mane. Brak Sadija i Alishe dobro prihvaćen u Senegalu, dok se u nekim drugim zemljama mnogi naslađuju i kritikuju Manea što je oženio tako mladu curu.

Maneu je na ulasku u brak čestitao i predsjednik Senegala, što ga je posebno oduševilo. “Iskreno, sretan sam zbog činjenice da mi je predsjednik čestitao jednako kao, rekao bih, svi moji saigrači i sunarodnjaci. Svi su mi poželjeli sreću, zbog čega sam sretan i nadam se da će sve biti u redu”, poručio je Mane.

Mane dakle predvodi Senegal na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija, a prvi nastup imaće 15. januara u 15 sati protiv Gambije.

Senegalci su svakako među favoritima da dođu do samog kraja. Nalaze se u grupi C u kojoj su još Gambija, Kamerun i Gvineja. Pored Senegala, favoriti su kao i uvijek Egipat, Kamerun, Gana, Obala Slonovče, Maroko, Alžir…

Veliki broj sjajnih fudbalera iz najjačih evropskih liga nastupiće narednih mjesec dana na AKN-u i biće zaista uživanje pratiti ovo takmičenje, s tim da će mnogi timovi u ligama petica u važnim mečevima biti oslabljeni za te igrače koji su otputovali na turnir.