Mančester Siti savladao Real u prvom polufinalnom meču Lige šampiona

26.04.2022. | 23:08

U prvom polufinalnom meču Lige šampiona Mančester Siti je na Etihadu savladao madridski Real 4:3.

Fenomenalan fudbal je viđen na Etihadu. Kakav i dolikuje ovoj fazi takmičenja. Mančester Siti i Real Madrid odigrali su najbolji meč Lige šampiona ove sezone, a tek je prva polovina dvomeča.

Siti je diktirao dešavanja. Bolje je počeo i već poslije dva minuta poveo. Sjajno je na Marezovu loptu reagovao Kevin de Brujne koji je glavom matirao Tiba Kurtou. U 10. minutu bilo je 2:0, a strijelac je bio sve bolji Gabrijel Žezus.

Uspio je od tada Real da se stabilizuje i kao rezultat toga došao je gol Karima Benzeme u 33. minutu. Rezultatom 2:1 otišlo se na veliki odmor, a u drugom poluvremenu obje ekipe su izašle spuštenog garda.

Dva puta je Siti dolazio do dva gola prednosti. Prvo u 53. minutu preko Fodena, ali je maltene u sljedećem napadu Vinisijus Žunior prelijepim golom odgovorio. Potom je Bernardo Silva u 74. donio ponovo dva gola. Ali ta prednost je trajala do 81. minuta, kada je Laport igrao rukom u šesnaestercu, a penal sigurno realizovao Benzema. I na kraju postavio konačnih i spektakularnih 4:3.

Revanš se igra u Madridu za osam dana.