Mančester junajted “ponizio” Romu

30.04.2021. | 00:03

Fudbaleri Mančester junajteda su rezultatom 6:2 pobijedili Romu u prvom meču polufinala Lige Evrope.

Finale Lige Evrope igra se u poljskom Gdanjsku ove godine, a Mančester je tom finalu bliža za jedan korak.

Zahvaljujući Edinsonu Kavaniju, ali i Brunu Fernandešu pobijedili su Junajted sa 6:2 i to poslije velikog preokreta nakon zaostatka od 2:1 na poluvremenu.

Utakmica je počela nekako sporo, nije bilo mnogo ritma i za prvih 8 minuta nismo vidjeli mnogo, a onda je Bruno Fernandeš preciznim udarcem kaznio odbranu Rome i donio vođstvo Junajtedu.

Roma je već imala prinudnu izmjenu, kada se povrijedio Veretut u 5. minutu, pa stvari nisu djelovale sjajno, sve do 15. minuta kada su dobili jedanaesterac, koji je Pelegrini lako pretvorio u gol i donio izjednačenje.

Mukama tu nije bio kraj. U 28. minutu se povrijedio i golman Pau Lopes, stradalo je rame i iskusni Antonio Mirante morao je da uđe i nastavi utakmicu, pa je Roma tako za manje od pola sata imala dvije prinudne izmjene.

Samo šest minuta kasnije, Edin Džeko je „ošamario“ uspavani Mančester i Romi donio veliki preokret i vođstvo od 2:1.

Mogao je domaćin i do izjednačenja u posljednjim momentima, ali Edinson Kafani nije iskoristio poklon i 1 na 1 sa Miranteom veoma loše riješio, pa se rezultat nije mijenjao i Roma na poluvreme odlazi sa vođstvom od 2:1.

U nastavku, Kafani se iskupio za veliki promašaj. Roma je previše oklijevala i dozvolila Mančesteru da se rastrči, pa je Kafani ušao u šansu i ovoga puta nije bilo greške – 2:2, pa Junajted poravnava rezultat na samom startu drugog poluvremena.

Kafani je odlučio da od potencijalnog tragičara postane heroj. Nakon pogotka za izjednačenje u 49. minutu, ponovo se upisao u strijelce u 64. minutu i donio svom timu “magični preokret”.

To, ipak, nije bilo sve. Urugvajski napadač je prvo iznudio jedanaesterac koji je Bruno Fernandeš pretvorio u gol u 72. minutu za visokih 4:2 i već je tada bilo jasno ko će biti pobjednik ovog duela.

Potom Pogba pogađa glavom za 5:2, a Kafani asistira Grinvudu za konačnih 6:2 u 86. minutu, a pas je bio sa skoro pola terena i to spoljnim dijelom stopala.

Za nedjelju dana nas čeka revanš meč na stadionu Olimpiko u Rimu, ali djeluje da je Mančester siguran putnik u Gdanjsk.

Viljareal – Arsenal

U drugoj polufinalnoj utakmici Viljareal je savladao Arsenal sa 2:1, uz po crveni karton na obje strane.

Već u petom minutu susreta domaćini dolaze u prednost. Čukveze je asistirao Trigerosu, koji svom timu donosi vođstvo.

Prednost je u 29. minutu duplirao Albiol.

Arsenal je do gola stigao poslije diskutabilnog penala i kontakta Trigerosa i Sake.

Neumoljiv sa bijele tačke bio je Nikola Pepe, koji je postigao važan gol za svoju ekipu pred revanš u Londonu za nedjelju dana.

Bitno je napomenuti da je Viljareal pri rezultatu 2:0 ostao na terenu sa igračem viška, nakon što je u 57. minutu zbog drugog žutog kartona isključen Sebaljos.

Deset minuta prije kraja snage su izjednačene, jer je igrač “Žute podmornice” Kapue pocrvenio, takođe nakon drugog žutog kartona.

Revanš mečevi su na programu za sedam dana.